Show menu

Novice

Velenje, 27. 9. 2020

Damjana Golavšek in Mojca Pokrajculja

Na Pikino nedeljo je Rdeči oder v velenjski glasbeni šoli zaživel z glasbeno-gledališko predstavo Damjane Golavšek: Mojca Pokrajculja.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Vstopnice za današnje predstave so vse razprodane!

Dragi Pikini prijatelji. Spet ste bili pridni - tudi vstopnice za današnje predstave so že skoraj vse pošle.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Vabljeni na drugi dan Pikinega mini vikenda!

Dobro jutro, ste že pripravljeni na nov sončen dan s Piko? Vsi odrski dogodki zaradi nizkih temperatur ostajajo v dvoranah (od 9. ure naprej je možen dvig brezplačnih vstopnic na vseh festivalskih blagajnah - dokler ne poidejo). Titov trg pa vabi na ustvarjalno preživljanje in postanek v Pikinem mestu. Sprehodite se tudi do knjižnice, gradu in galerije, kjer so tudi pripravili zanimiv Pikin program.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika te pričakuje tudi v Knjižnici Velenje

Saj že veste, da Pika ne bere rada. Pa ne zato, ker je knjige ne bi zanimale, temveč zato, ker si zgodbe raje izmisli kar sama. Kadar pa vendarle potrebuje malo navdiha, pa se odpravi v Knjižnico Velenje, kjer je za svoje prijatelje pripravila tudi zanimive delavnice.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Anika Horvat bi s Pikino močjo premagala krivico

Na Pikino soboto je otrokom prepevala Anika Horvat. To je prijetna gospodična, ki svoj pevski duh krepi že od devetega leta. »Hej, jaz sem stara devet let!« je zaploskala Pika, ko je to izvedela. Sklenila je, da želi o Aniki izvedeti še več, zato jo je povabila na klepet in ji zastavila nekaj nagajivih, pikastičnih vprašanj.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika se je učila čarati

Čeprav je ves Pikin festival čaroben, je imela danes čarovnija prav posebno moč. Pikin prijatelj Magic Aleksander iz neke daljne dežele, kjer je čarovnija v šoli obvezni predmet, je s svojo predstavo Kino Velenje spremenil v pravi čarovniški studio.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika se po srednjem veku potika

Saj že veš, da je nad Pikinim Velenjem velik in zelo lep grad, do katerega vodi natanko 233 stopnic, kaj ne? No, pot do gradu zagotovo hitreje mine, če ti izza obzidja maha Pika in te vabi na sprehod v daljni srednji vek.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pikasto raziskovanje Galerije Velenje

Ste opazili, da se je vrt Galerije Velenje zarasel v deževni pragozd? Prav takšnega, po kakršnem se je potikal Jurij Muri v Afriki? Jasno, saj se pikast program galerije navezuje na razstavo ilustracij Marjance Jemec Božič. Safari joga, plemensko bobnanje, klici divjine – ne zamudi obiska galerije!
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Nika Horvat se igra s svetlobo in senco

V petek zvečer je Pika zavzela tudi sicer sončno, a tokrat deževno stran Rdeče dvorane – Klub eMCe plac.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Challe Salle ni izgubil otroka v sebi

Pika se je v soboto razveselila nastopa Challeta Salleta. Rada posluša njegove pesmi, ker jo spominjajo na ritme iz daljnih dežel, ki jih je obiskovala z očkom. Odkar so njegove fotografije na zvezkih, je nekajkrat šla celo v šolo. Po koncertu ga je povabila na čalapinke in poklepetala z njim. Vas zanima, kaj ji je komunikativen mladenič zaupal?
Preberi več