Pikin festival

Program

Rdeča dvorana
Otroško igrišče
Titov trg
Pikin in Tomažev oder
Razstave
Pikin kino
Šport

Pikin program

pika

Morda ste že slišali, da Pikin festival letos praznuje okroglih trideset let. Kot se za velike obletnice spodobi, Pika pripravlja debel, širok in še kako visok program! Mali in veliki obiskovalci boste lahko ustvarjali, raziskovali, se igrali ter kaj novega naučili.

V sklopu Pikinega festivala lahko obiščete več kot 60 dogodkov, ki se bodo med tednom zvrstili v Rdeči dvorani, Titovem trgu, otroškem igrišču, Pikinem kinu ter na Pikinem odru (v Domu kulture Velenje) in na Tomaževem odru (v Glasbeni šoli Velenje).

Rdeča dvorana bo dom ustvarjalnosti brez meja, saj se bo spremenila v veliko Pikino hišo presenečenj. Parter dvorane bo posvečen ustvarjalnosti, na balkonu boste lahko z vsemi čuti odkrivali senzorialno in zgodb polno Pikino podstrešje. Ker pa je Pika znana po svoji moči, tu ne bo manjkalo niti gibalnih vsebin. Mišiče boste lahko krepili, merili in raztegovali na plezalni steni, v družbi športnih klubov ali plesnih delavnic. 

Otroško igrišče bo zaživelo v utripu umetnosti ter bo gostilo polne hišice kulture, umetniško četrt s hišo glasbe, muzejem, galerijo in ateljejem. Tu bo zaživel Pikin kino s filmskih studiem ter hiša lutk, kjer boste spoznali zakulisje lutkovne ustvarjalnosti in spoznali različne ustvarjalne stile. Izpraznjen bazen bomo napolnili z zvoki glasbe in na malem odru spremljali raznoliko glasbeno, lutkovno in igrano produkcijo.

Titov trg bodo zavzeli domači in tuji ulični umetniki, igralci, plesalci, akrobati. Srečali bomo artiste na trapezu in hoduljah, vrvohodce, unikatne multiinštrumentaliste, čarovnike in čarovnice, pisane hula hoop obroče in živa drevesa. Ne bo manjkalo ne glasbe ne uličnih iger, ki vas bodo zapeljale v vse vrste ustvarjalnih presenečenj veselega festivalskega rajanja.

Večina ustvarjalnic bo v Rdeči dvorani, nekaj pa jih boste lahko obiskali tudi na otroškem igrišču ter na travniku pred Domom kulture Velenje. Delavnice bodo odprte od torka do četrtka med 9:00 ter 13:30 in med 15:30 do 18:30. V petek, soboto ter nedeljo se igramo brez pavze, in sicer med 9:00 in 18:30.

Čeprav se velika večina festivalskih vsebin odvija pod svobodnim soncem, bodo polno zasedene tudi tri kulturne ustanove, v katerih ponujamo skrben izbor kulturno-vzgojnih vsebin, ki so plačljive, a denarnici prijazne. V Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in v Kinu Velenje bo potekal pester program, ki ga lahko v kombinaciji z ostalimi festivalskimi vsebinami sestavite v odlično preživet kulturni dan.

 

Pikina programska knjižica

cat