Splošno

Prireditev z manj odpadki

Zeleni smo!

crocodile

Pika se je odločila, da bo na svojem festivalu ustvarila manj odpadkov in jih bo s pomočjo obiskovalcev in sodelavcev pravilno zmanjševala ter ločevala!

Tudi organizatorji Pikinega festivala se že vrsto let zavedamo, kako pomemben je sozvočen odnos do narave. Z letom 2019 se je festival tudi uradno pridružil prireditvam, ki nosijo naziv PRIREDITEV Z MANJ ODPADKI, ki je predstopnja Zero Waste prireditve. Pri določitvi ukrepov sodelujemo z društvom Ekologi brez meja.

Vse sodelujoče na festivalu in tudi obiskovalce, vabimo k upoštevanju naše zaveze k bolj doslednemu ločevanju odpadkov na ekoloških otokih, ki jih bomo pripravili v ta namen. Otroke in mladino želimo s tem vzpodbujati k trajnejšemu in vzdržnemu okoljskem razvoju, vzgajanju okoljske zavesti ter varovanju narave ob upoštevanju naravnih virov, ki predstavljajo za nas in za vse, ki bodo še prišli, omejitveni dejavnik sonaravnega in okoljskega razvoja. Pika se bo po mestu tako z otroci potikala z mislijo na boljše in čistejše okolje.

V projektu Pikin festival - prireditev z manj odpadki so najpomembnejši deležniki: Pikin festival Velenje, Mestna občina Velenje, Festival Velenje, Zero Waste Slovenija, Pup-Saubermacher d. o. o, Andrejc d. o. o. ter ostali soorganizatorji Pikinega festivala.