Show menu

Novice

Velenje, 9. 9. 2022

Marjan Manček v Narobe svetu

Kaj imajo skupnega Pedenjped, Peter Klepec in Radovedni Taček? Pika ve. Kaj pa ti? Po odgovor pridi v Galerijo Velenje, kjer so zbrani Pikini risani prijatelji, ki jih je ustvaril znameniti Marjan Manček.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2022

Oglejte si Pikine predstave na naših notranjih odrih

Dragi vsi, ki bi si radi obisk Pikinega festivala popestrili z ogledom katere od predstav, ki se bodo od ponedeljka do srede dopoldne odvijale na naših notranjih odrih. Na nekaterih je še nekaj prostih mest za individualne obiskovalce, glavnino pa so že zasedli Pikini šolarji iz vse Slovenije.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2022

Pika med mladimi fotografi

Na Velenjskem gradu je Pika odprla razstavo ob zaključku fotografskega natečaja za osnovnošolce Narobe svet, ki ga je s soorganizatorji pripravil Muzej Velenje.
Preberi več
Velenje, 7. 9. 2022

Intervju z Janjo Garnbret

Pika je najboljšo slovensko športnico Janjo Garnbret razglasila za drugo najmočnejše dekle na svetu in jo povabila, da postane častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala, minuli ponedeljek pa ji je na svečanem Pikinem večeru s častno pokroviteljico podelila naziv in plaketo Pikine ambasadorke.
Preberi več
Velenje, 7. 9. 2022

V svet robotkov z Lili in Evo

Robotki Lili in Eva bosta na našem festivalu predstavili izviren in ustvarjalen pristop k predstavljanju in učenju o robotiki.
Preberi več
Velenje, 7. 9. 2022

Zoper žejo: Ledena osvežitev Sola Ice Tea limona

Ste pripravljeni na novo ledeno osvežitev blagovne znamke Sola? Poskusite jo, prepričani smo, da vas bo navdušila.
Preberi več
Velenje, 7. 9. 2022

Pika v Knjižnici Velenje

Torkovo popoldne, 6. septembra, je bilo živahno in veselo v Knjižnici Velenje. Prav nič narobe svet na prvi pogled, saj so za male in velike obiskovalce pripravili kar šest razstav, ki pa so s svojo vsebino še kako ujele duha Pikinega sveta, ki gre po svoje.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2022

Pika odprla razstavo Ustvari cvet, en češnjev cvet

V Vili Rožle se je Pika ustavila v ponedeljek, 5. septembra, njena naloga pa je bila, da čisto resno in prav nič narobe odpre razstavo prav posebnih del, ki jih je v svojem natečaju zbrala Medobčinska zvezda prijateljev mladine Velenje.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2022

Janja Garnbret je postala Pikina ambasadorka

V ponedeljek, 5. septembra 2022, je Pika v mali dvorani Doma kulture Velenje gostila najboljšo športno plezalko na svetu Janjo Garnbret, častno pokroviteljico 33. Pikinega festivala, ki se bo med 10. in 14. septembrom 2022 odvijal v središču Velenja. S podpisom častne listine sta najmočnejši dekleti na svetu postali trajni zaveznici, Janja pa je postala Pikina ambasadorka, najmlajša v zgodovini Pikinega festivala.
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2022

Pikin planinski pohod

Smo vzeli pot pod noge in se podali za nosom! S prijatelji iz Planinskega društva Velenje že kaj nekaj let skrbimo za to, da tik pred festivalom prevetrimo glave in na vse pogledamo z malo višje nadmorske višine.
Preberi več