Pikini odri

Pikini odri

Odri pod milim nebom
Odri pod streho
Brezodrje

Pikinih odrov je sedem. Šest v obliki pravih odrov in prizorišč ter eden v obliki brezodrja. Ta je prizorišče uličnih presenečenj. Vse videno in slišano vas lahko popelje v čisto nove svetove, razširi obzorja in pusti v duši pravo iskrico navdiha. Zato raziščite programski urnik in okusite vse, kar festival dobrega ponuja.

Pokukaj v hišice Pikinega mesta, se ustavi na informacijah in kaj povprašaj, posladkaj se s palačinkami, kokicami ali sladkorno peno (na Pikinem festival je to dovoljeno), razišči nenavadno ponudbo Pikine trgovine, ošili barvice in pošlji razglednico s festivala.

Ob tem vas na Titovem trgu in v njegovi okolici čakajo posebne INTERAKTIVNE POSTAJE. Tu bodo še najbolj zdolgočaseni postali igrivi. Preizkusili se boste lahko v hoji po krtačah (kot to dela Pika), v dvigovanju konja, peki palačink in metanju obročev. Igralna razstava IGRE SVETA vam bo približala igralno kulturo različnih ljudstev sveta, INDIJANSKI TABOR s tipijem in totemom, kjer se časti mati narava skozi glasbo in pripovedovanje zgodb, pa vam bo omogočil srečanje s samim sabo v družbi Velikega Duha. Na ogled bo tudi posebna razstava, ki bo govorila čisto sama zase.

TABORNIKI si bodo ob ognju v roke segli na Mestnem otroškem igrišču, obiskovalci njihovega tabora pa si lahko z njihovo pomočjo razširimo obzorja svojih znanj, osvojimo nove veščine in se vedno znova vračamo k naravi, ki je naša največja učiteljica. Program pripravlja Društvo tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje.