Show menu

Novice

Velenje, 14. 9. 2022

Pikini spretnostni izzivi

Pika, Ficko in Alfred so se tri dni prerekali, kdo je bolj neroden.
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pikin vrt dobrih idej

Kar si močno želiš, uspe! Pika je prepričana, da se vsaka njena ideja ali želja lahko uresniči.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

Pika se pogovarja z roboti

"Pika, Piiikaaa!" je Ficko sopihal in po celi Pikini deželi iskal Piko. V veliki Pikini hiši presenečenj v Rdeči dvorani je namreč naletel na tako veliko presenečenje, da sploh ne bi verjel svojim očem, če ne bi vedel, da je v Narobe svetu.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

Pikast intervju z Marjanom Mančkom

V torek, 13. 9., je 33. Pikin festival obiskal Marjan Manček – izjemen slovenski ilustrator, karikaturist in filmski animator, ki je Piki posodil svoja najbolj prepoznavna dela za letošnjo osrednjo Pikino razstavo v Galeriji Velenje. Pričakali so ga radovedni otroci. Skupaj s Piko so mu zastavili nekaj navihanih vprašanj. Izvedeli so, da Marjan najprej riše s svinčnikom. Šele potem, ko mu lik postane všeč, uporabi črn tuš in pero ter akvarelne barve, da ga dokonča. Riše že 60 let, je povedal otrokom. »Odkar pomnim. Najprej sem risal s prstom po pesku in snegu.«
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

S Piko vodnico po nAROBE SVETU

Pikin festival vsako leto obiščejo otroci in nikoli odrasli od blizu in daleč. Poleg družin so najbolj zvesti obiskovalci otroci iz vrtcev in šol, ki v Velenje pripotujejo s Pikinimi gusarskimi ladjami na kolesih. Pika poskrbi, da vsako skupino v pristanišču počaka Pikina vodnica, ki male Pike in gusarje popelje po Narobe svetu, kjer je vse prav. Tako je vodnica Alja sprejela tudi 36 četrtošolcev iz Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj in skupini nadela ime. Uganeš, katero?
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Barvito srce Pikinega festivala

Rdeča nit največjega otroškega festivala v Sloveniji je ustvarjalnost.
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Mlade gasilke in gasilci so zakon!

Gasilska zveza Šaleške doline je letos v času Pikinega festivala (v nedeljo, 11. 9.) organizirala že 12. tekmovanje pionirjev gasilcev za pokal ZLATA PIKA.
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Na počitnice v Pikin kamp

"Počitnic še ni konec!" vztraja Pika, čeprav se je novo šolsko leto že začelo. "Na 33. Pikinem festivalu bomo odprli Pikin kamp in podaljšali počitnice," je sporočila pomočnikom. Zavihali so rokave in travnik ob Galeriji Velenje spremenili v čisto pravi počitniški kamp z recepcijo, šotori, plažo, tabornim ognjem in celo diskom, v katerem vsak dan večkrat praznujejo novo leto. Ne verjameš? Pridi in se prepričaj vsak dan festivala med 9. in 13.30 ter med 15.30 in 18.30!
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Barve imajo okus!

Saj veš, da Pika rada kuha. Najraje peče čalapinke. Na potovanju po Italiji pa se je navdušila za testenine.
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Intervju s Teatrom Pavana: V nAROBE SVETU se skriva ključ do kreativnosti

Tako pravijo ulične umetnice iz velike družine spretnih akrobatov Teatro Pavana, ki so se letos pridružile Pikini karavani kulturno-umetniških ustvarjalcev iz različnih koncev sveta. Zakaj? Preveri v Pikinem intervjuju!
Preberi več