Obisk skupin

Prijave za organizirane skupine vrtcev in šol

cat

Spoštovani vzgojitelji in učitelji!

Kolikokrat ste v zadnjem letu pomislili ali celo na glas potarnali, kako hitro teče čas? Zaradi vsakodnevnega stika z otroki, ki rastejo kot koprive, kot radi rečemo, se najbrž kar naprej srečujete s tem nenavadnim pojavom. No, pa to sploh še ni prava hitrost, pravi naša Pika. Letošnji, že 34. Pikin festival, bo namreč za nekaj dni spremenila v en sam velik časovni stroj, znotraj katerega bo mogoče že v zgolj enem dopoldnevu potovati od predvčerajšnjega do pojutrišnjega dne – od antičnih do že prav futurističnih časov. Seveda s številnimi vmesnimi postajami, ki bodo pritegnile male glave, razburkale že tako bogato domišljijo ter na zabaven in domiseln način pripeljale do kakšnega novega spoznanja o naši preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Preplet časovnih postaj se bo ob tem za hip lahko ustavil ob festivalskih stalnicah, ki bodo kulturno-vzgojno, ustvarjalno in športno obarvane, podkrepljene s kakšno slastno čalapinko, posladkane s Pikinim objemom in obarvane s prijateljskim druženjem in zabavo.

Vabimo vas, da se skupaj s Pikino posadko odpravite na radoživo potovanje skozi čas in pisano jesen za vse naše in vaše otroke spremenimo v cvetočo pomlad! Dobrodošli!

Zabavno učenje

crocodile

Zgodovina je najboljša učiteljica, pravijo, in da se iz nje pogosto premalo naučimo. Tokrat bo šolski učbenik in tablo zamenjala Pika s svojimi številnimi pomočniki, ki bo otroke skozi čas popeljala na kar se da razgiban in doživet način. Odlične gledališke, lutkovne in plesne predstave, obisk tematskih poligonov in interaktivnih vsebin, kulturno-vzgojnih programov in ustvarjalnih delavnic bodo s kančkom športa in zabave kar tako naredile dan, ki bo zapisan v zgodovino!

Kulturni dan

Kulturna vzgoja je vodilo programskega dela Pikinega festivala. Skrbno izbrane gledališke, plesne, lutkovne in glasbene predstave vsem obiskovalcem zagotavljajo kvalitetno in žanrsko raznoliko vsebino. Veliko festivalskih vsebin bo tokrat poglabljalo vpogled v različna zgodovinska obdobja z raziskovalnim pristopom, ki vzpodbuja in buri otroško domišljijo. Številni strokovnjaki so prepričani, da je kultura vzniknila iz igre, zato se na festivalu najraje učimo tako, da resne vsebine podajamo preko igrivih pristopov.

Kulturne navade so se nekoč kar krepko razlikovale od današnjih, zato verjamemo, da bo zelo zanimivo spoznati mišljenje in navade starih Grkov, igre vitezov in obnašanje grajske gospode ali pa se preseliti v čas otroštva naših staršev, ko sta se z izjemno povezanostjo skupnosti krepila bratstvo in enotnost. Res je, da se je v preteklih stoletjih nabralo toliko zanimivosti, da bomo izbrali le nekaj najvidnejših in po mnenju Pike najbolj zanimivih. S pomočjo časovnega stroja pa se bomo zazrli tudi v prihodnost in poskušali uganiti, kakšno bo življenje na našem in drugih planetih (ki verjetno ne bodo več tako »daleč«) čez nekaj desetletij. 

Na Pikinem festivalu preživet kulturni dan zagotavlja spoznavanje izobilja poučnih in zanimivih fragmentov svetovne zgodovine.

Obisk po meri

Priporočamo, da si program vašega obiska na festivalu skrojite po svoje in si iz nabora številnih aktivnosti izberete predvsem tiste, ki ustrezajo vašim željam ter pričakovanjem. Zavedamo se, da je čas obiska organizirane skupine natančno odmerjen, zato dober urnik zagotavlja odličen izkoristek obiska in najbolj razgibano doživetje festivala. Ob prijavi skupine bomo skupaj sestavili želen urnik izbranih dejavnosti, ki bo v največji meri ustrezal starostni skupini vaših otrok. Ves čas obiska festivala bo skupino spremljala Pika vodička, ki bo poskrbela za vse potrebno.

Šolskim in vrtčevskim skupinam zelo priporočamo obisk večje scenske gledališke ali plesne predstave na Pikinem ali na Tomaževem odru, ki mu lahko dodate obisk zunanjih tematskih sklopov, športnih poligonov ter interaktivnih kotičkov. V številnih ustvarjalnih kotičkih si bodo otroci lahko izdelali izdelke, ki jih odnesejo v šolo ali domov, poleg teh pa je na festivalu tudi veliko takšnih aktivnosti, v katerih se otrok preko raziskovanja uči, rezultat pa je doživetje in učenje preko izkušnje.

Prizorišča festivala bodo povezana s posebej označenimi potmi in kažipoti, da se bodo lahko skupine varno gibale. Lokacije različnih aktivnosti bodo zelo blizu, zato tudi za najmlajše otroke dolžina poti ne bo prezahtevna in bodo lahko obiskali vsa prizorišča. Tudi gibalno ovirane osebe bodo lahko obiskale vsa prizorišča Pikinega festivala.

Kako potekajo prijave?

pika

Obiske organiziranih skupin vrtcev in šol sprejemamo od ponedeljka, 11. 9., do srede, 13. 9. 2023.Prijave za organizirane skupine sprejemamo od 7. 6. 2023 do zasedbe prostih mest. Urnik želenih dejavnosti lahko uskladite:
·       po telefonu 03 898 25 71 ali
·       po elektronski pošti pika@velenje.si.

DELOVNI ČAS PIKINEGA FESITVALA
Sobota in nedelja: 10.00–18.30
Ponedeljek, torek, sreda: 9.00–13.30 in 15.30–18.30
Četrtek in petek: 15.30–18.30

CENE VODENJA IN VSTOPNIC
Organizacija in vodenje obiska: 5 EUR na otroka
Pikin oder (Dom kulture Velenje): 7 EUR
Tomažev oder (Glasbena šola Velenje): 5 EUR

PARKIRIŠČE
Avtobusi za organizirane skupine imajo dostop na označeno mesto za obiske na Avtobusni postaji Velenje, ki je v neposredni bližini prizorišč Pikinega festivala. Avtobus dostavi in odpelje skupino po dogovorjenem urniku, v vmesnem času pa parkira na zunanjem parkirišču v bližini mesta.

INFORMACIJE in VPRAŠANJA
telefon: 03 898 25 71
e-pošta: pika@velenje.si
www.pikinfestival.si

Za več informacij v zvezi z obiskom odrskega programa, tematskih sklopov in drugih aktivnosti, ki bodo na voljo, si lahko preberete v programski knjižici, kjer najdete tudi vse potrebne informacije v zvezi s prijavo vaše skupine na festival.