Splošno

Častna pokroviteljica

Častna pokroviteljica

pika

Častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala je EVA ŠKOFIČ MAURER.

Klovneso in ustanoviteljico humanitarne organizacije Rdeči noski, zanimivo in navdihujočo gospo velikega srca bomo spoznali tako v njeni poklicni, umetniški vlogi kot tudi osebno, na večeru s častno pokroviteljico letošnjega festivala.

Eva Škofič Maurer je po šolanju v Sloveniji opravila študij za klovneso na Državni akademiji za cirkuško in estradno umetnost (GUCEI) v Moskvi ter študij gledališke in radijske režije na Gledališki akademiji v Sankt Peterburgu. Od leta 1992 je imela številne samostojne gledališko-klovnske in literarne nastope po Sloveniji, povezane tudi s promocijo branja pri najmlajših. Snemala je niz oddaj za Televizijo Koper in Radiotelevizijo Slovenija. Izdala je že tri knjige pravljic in tri slikanice ter zgoščenko z otroškimi pesmimi. Od leta 2004 do 2014 je bila umetniški vodja Rdečih noskov - klovnov zdravnikov, Društva za pomoč bolnim in trpečim. Veseli nas, da je z navdušenjem sprejela vlogo častne pokroviteljice letošnjega festivala in da bo postala Pikina ambasadorka.

Večer s častno pokroviteljico bo v petek, 10. septembra 2021, ob 19.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje. Tu jo bomo skozi pogovor z novinarko Bojano Špegel pobližje spoznali, Pika pa jo bo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo dober glas širila v deveto in deseto vas.Nagovor častne pokroviteljice

cat

Včasih si predstavljam odrasle, ki jih srečujem, kot otroke. Še posebej, kadar so zelo resni. Recimo, kadar stojijo na avtobusni postaji ali pa v čakalnici pri zobozdravniku ali pa v vrsti pred trgovino – ko kar tako stojijo in zrejo resno nekam predse. Takrat si predstavljam, kako se naenkrat začnejo spreminjati, njihova urejena oblačila jim postanejo prevelika, dvignejo poglede in iz mrkih odraslih se kot metulji iz svojih bub rešijo nasmejani otroci. Z njih zdrsnejo prevelika oblačila in pretežke skrbi. Od povsod zadoni otroški smeh. In ves svet se spremeni.

  Draga Pika Nogavička,

vesela in ponosna sem, da sem lahko častna ambasadorka tvojega 32. festivala v Velenju, saj te občudujem že od malih nog. Navdušena sem, da je tema letošnjega festivala Igra za vse. Obljubljam, da bom po svojih močeh širila dobro voljo in vzbujala igrivost v ljudeh – v malih, velikih in srednjih. Včasih bodo pomagale »ljube kroglice pregelk«, drugič pa bom uporabila kar svoj ključek, ki odpira vrata v čudoviti svet igre ta ključek je okrogel in rdeč.

                                                                         Klovnesa Eva Škofič Maurer