Pika se je učila čarati

Najprej sta Pika in Kinozaver zaplesala pred občinstvom in s tremi obrati v levo ter dvema v desno (čakaj malo, mogoče je bilo ravno obratno) naznanila nastopajočega. Njegovi triki s kartami, čarobnimi krogi in vrvjo so poželi veliko navdušenih vzklikov in začudenih vzdihov. Tudi Pika je z glasnim »vau« pokazala, da vendarle še ne pozna vseh Aleksandrovih trikov. Še posebno všeč so ji bili triki s kartami, čeprav sama jih raje uporablja za kartanje s Tomažem in Anico.

 

Po predstavi je Piki, ki ga je pocukala za rokav, v uho šepnil odgovore na nekaj navihanih vprašanj, ki so se ji porodila med predstavo.

 

Hej, Magic Aleksaner, kaj misliš, kaj je skrivna sestavina mojih palačink?

Mislim, da je to čarovnija. Če jo potrebuješ, me lahko pokličeš, da asistiram pri peki.

 

Če bi bil ujet na otoku Taka Tuka, kateri trik bi uporabil za pobeg?

Zagotovo bi imela zraven kakšno vrv, da bi si lahko izdelal splav, saj je vrv eden mojih najljubših pripomočkov za izvajanje čarovniških trikov, pardon, za moje čarovnije. Tudi karte bi zagotovo imel s sabo, ampak bolj za rezervo, da bi se lahko z njimi zabaval, medtem ko bi čakal Pikinega očka kapitana Evrazija, da me reši, če bi se mi splav ponesrečil.

 

Če bi bil ti na mojem mestu, katera žival bi spremljala tebe?

Jaz bi tudi imel opico. Mislim, da bi jo naučil kakšen trik, ali pa da bi mi asistirala na predstavah. Izbirala bi karte, sploh zdaj, ko zaradi novih pravil ne smem vabiti asistentov iz občinstva, za živali pa to ne velja. Imam rad vse živali, ampak opice so res kul. Ti kar malo zavidam, da imaš Ficka.

NAZAJ NA NOVIČKE