Pikin festival

Pikin kino

V Kinu Velenje (Hotel Paka) si lahko mladi filmski navdušenci v okviru PIKINEGA KINA vsako septembrsko nedeljo ob 16. uri ogledajo sinhronizirane filmske poslastice za najmlajše (vstopnina 3,5 EUR). Izjema bo Pikin vikend, 11. in 12. septembra, ko bodo na ogled 4 projekcije, od tega dve tudi brezplačno. In kaj smo vam pripravili?

Sobota, 11. 9., Kino Velenje, ob 9.30, vstop prost

MAČEK MURI: 4 ZGODBE IZ MAČJEGA MESTA 
4 epizode animiranih filmov miniserije Muri, 44, min, 4+
Režiser: Boris Dolenc, Jernej Žmitek
Glasovi: Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman in Primož Pirnat, Alojz Svete, Janez Hočevar, Bojan Emeršič, Jurij Zrnec, Violeta Tomič, Nina Valič, Ivo Godnič, Sebastian Cavazza

Serija je posneta po priljubljeni knjigi Maček Muri Kajetana Koviča in vključuje pesmi, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti. Program: Rojstni dan, Sprehod, Kosilo, Tekma.

Sobota, 11. 9., Kino Velenje, ob 15.30, vstopnina: 2 EUR

DUŠA 
Sinhronizirana animirana družinska pustolovščina, 96 min (ZDA)
Režija: Pete Docter, Kemp Powers
Igrajo: Jamie Foxx, Tina Fey, Quest Love

Z glavnim junakom se bomo podali v druge svetove, kjer se skrivajo odgovori na najbolj pomembna življenjska vprašanja. Joe je srednješolski učitelj glasbe, ki že vse življenje sanja, da bi nastopil kot jazzovski glasbenik. Ko na odprtem odru newyorškega kluba navduši občinstvo, končno dobi priložnost za nastop. A zgodi se mu nekaj nepričakovanega: na poti iz službe pade v cestni kanal in ostane brez duše. Znajde se na seminarju, kjer duše razvijajo in pridobivajo strast, preden jih transportirajo v novorojenčke na Zemlji.

Nedelja, 12. 9., Kino Velenje, ob 9.30, vstop prost

ŠKRATKI
Sinhroniziran animirani družinski film, 78 min (NEM)
Režija: Ute von Münchow-Pohl
Glasovi: Matej Recer, Maša Derganc, Asja Kahrimanovič, Gašper Jarni, Vesna Pernarčič, Andrej Murenc, Iztok Lužar

Starodavna zgodba o slavnih škratjih prednikih pravi, da so škratje in ljudje živeli složno, dokler jih preradovedna krojačeva žena ni pregnala v podzemlje. Zdaj živijo tam že več stoletji. Nadobudni in malce jezikavi škratovki Škrati pa se podzemni svet zdi grozno dolgočasen, zato jo nekega dne mahne v človeški svet, kjer bo morda odkrila tudi pravi škratovski namen.

Nedelja, 12. 9., Kino Velenje, ob 15.30, vstopnina: 2 EUR

KRUDOVI 2: NOVA DOBA 
Sinhronizirana animirana pustolovščina, 96 min (ZDA)
Režija: Joel Crawford
Igrajo: Leslie Mann, Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Emma Stone, Peter Dinklage, Kat Dennings, Cloris Leachman, Clark Duke

Na velika platna se vračajo legendarni Krudovi! Zdaj potrebujejo nov kraj za življenje in tako se prva prazgodovinska družina odpravi v svet iskat varnejši kraj za svoj dom. Ko odkrijejo idiličen obzidan raj, ki ustreza vsem njihovim potrebam, so prepričani, da so njihovi problemi rešeni - razen ene stvari. Tam že živi druga družina, Boljširod, ki so na evolucijski lestvici kar nekaj korakov pred Krudovimi. 

Info: blagajna Kina Velenje: 898 07 25 (eno uro pred prvo predstavo ob dnevih, ko so na sporedu filmske predstave), Festival Velenje: 898 25 90 (od ponedeljka do četrtka med 9. in 17. uro, ob petkih med 9. in 13. uro)

Več kino vsebin najdete na www.kino-velenje.si.