Prizorišča

Opis prizorišč

Rdeča dvorana
Otroško igrišče
Titov trg
Odri pod streho

Vsebinski sklopi Pikinega festivala

crocodile

Mestna prizorišča bomo zavzeli z vsemi barvami sveta in v festival zajadrali v družbi uličnih nastopov, zanimivih domačih in tujih umetnikov, cirkuških in akrobatskih vragolij ter ustvarjalnih domislic na vsakem vogalu prizorišča. Pustite se presenetiti in očarati!

RDEČA DVORANA bo dom ustvarjalnosti brez meja, saj se bo spremenila v veliko Pikino hišo presenečenj. Parter dvorane bo posvečen ustvarjalnosti, na balkonu boste lahko z vsemi čuti odkrivali senzorialno in zgodb polno Pikino podstrešje. Ker pa je Pika znana po svoji moči, tu ne bo manjkalo niti gibalnih vsebin. Mišiče boste lahko krepili, merili in raztegovali na plezalni steni, v družbi športnih klubov ali plesnih delavnic. 

OTROŠKO IGRIŠČE bo zaživelo v utripu umetnosti ter bo gostilo polne hišice kulture, umetniško četrt s hišo glasbe, muzejem, galerijo in ateljejem. Tu bo zaživel Pikin kino s filmskih studiem ter hiša lutk, kjer boste spoznali zakulisje lutkovne ustvarjalnosti in spoznali različne ustvarjalne stile. Izpraznjen bazen bomo napolnili z zvoki glasbe in na malem odru spremljali raznoliko glasbeno, lutkovno in igrano produkcijo. 

TITOV TRG bodo zavzeli domači in tuji ulični umetniki, igralci, plesalci, akrobati. Srečali bomo artiste na trapezu in hoduljah, vrvohodce, unikatne multiinštrumentaliste, čarovnike in čarovnice, pisane hula hoop obroče in živa drevesa. Ne bo manjkalo ne glasbe ne uličnih iger, ki vas bodo zapeljale v vse vrste ustvarjalnih presenečenj veselega festivalskega rajanja.

Čeprav se velika večina festivalskih vsebin odvija pod svobodnim soncem, bodo polno zasedene tudi tri kulturne ustanove, v katerih ponujamo skrben izbor kulturno-vzgojnih vsebin, ki so plačljive, a denarnici prijazne. V Domu kulture Velenje, Galeriji Velenje in v Kinu Velenje bo potekal pester program, ki ga lahko v kombinaciji z ostalimi festivalskimi vsebinami sestavite v odlično preživet kulturni dan.