Show menu

Novice

Velenje, 10. 9. 2023

Milena bi še enkrat izbrala svoje življenje

Ko je Milena Zupančič spoznala Piko Nogavičko, sta bili vrstnici. Poskušala jo je oponašati na vse možne načine. Spletla si je kitke, v kotičkih domače Bohinjske Bele si je zamišljala vilo Čira-Čara, tigrasti muc pa je postal Gospod Ficko. Poistovetila se je s to brezčasno junakinjo. Očaral jo je njen pogum. »Vse smo hotele biti najhrabrejša punčka na svetu.« Kasneje se je v različnih življenjskih obdobjih z radostjo spominjala, kako je odraščala s Piko in ji želela biti podobna. »V tem besedilu je nekaj fantastičnega, da človeka vedno znova opominja, da mora biti zelo hraber v življenju, pogumen, svoboden, da se ne sme počutiti odvisnega od nikogar,« razmišlja Pikina ambasadorka, ki Piko Nogavičko doživlja kot eno boljših literarnih junakinj in vzornic. Svoji dragi prijateljici in častni gostji otvoritvenega dne 34. Pikinega festivala je nekaj vprašanj zastavila tudi gostiteljica.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2023

Milena Zupančič je postala Pikina ambasadorka!

Na otvoritveni dan 34. Pikinega festivala je Pikino deželo obiskala in jo do zadnjega kotička z zanimanjem raziskala iskriva zvezda slovenskega gledališkega odra, filmskega platna in televizijskega ekrana Milena Zupančič – letošnja častna pokroviteljica »festivala, kakršnega ni nikjer drugje,« ki je po pogovoru v Galeriji Velenje prevzela vlogo vseh vlog. Postala je Pikina ambasadorka in se zavezala, da bo vselej in povsod širila glas o tem navdihujočem festivalu, ki otrokom nudi vse med A in Ž.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2023

Dobrodelnost in dobra volja

"Včeraj, danes ali jutri - pomagati moramo vselej, kadar lahko!" je odločna Pika, ki trdno verjame, da malo dobro delo prekosi velike besede.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2023

Pika se je prebila skozi čas na 34. Pikin festival

Prihod Pike v Pikino deželo skoraj nikoli ne teče po Gusarjevem načrtu, pa naj ga še tako skrbno pripravi. Vsako leto na odru, pod katerim male in velike Pike in Gusarji radostno pričakujejo Piko in prijatelje, zmedeno opleta z listi in negotovo pogleduje naokrog, saj se Pika vedno kje zadrži in se nikoli ne pojavi takrat, ko jo pokliče. Letos pa je bil zaskrbljen bolj kot kdaj koli prej. Pika mu je namreč pisala z otoka Taka-Tuka in mu vsa srečna pripovedovala o novi prijateljici, ki zna potovati skozi čas.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2023

Pikina filatelistična razstava

V času Pikinega festivala in vse do sredine oktobra je v delovnem času avle Pošte Velenje na ogled filatelistična razstava Pikin festival v filateliji.
Preberi več
Velenje, 24. 7. 2023

Povabilo za izvedbo gostinskih storitev na 34. Pikinem festivalu

Na Pikinem festivalu se vsako leto zbere veliko razigranih, radovednih in nasmejanih otrok (in seveda njihovih velikih spremljevalcev), ki so prav vsi po vrsti kar nekajkrat na dan tudi lačni in žejni. Veseli bomo, če nam boste priskočili na pomoč pri reševanju te velike zagate. Več o sodelovanju si lahko preberete v nadaljevanju ...
Preberi več
Velenje, 14. 3. 2023

Znan datum 34. Pikinega festivala!

Pozor, pozor: čas bomo zavrteli naprej in ga ustavili na čisto pravšnji dan, potem pa bomo odvihrali nazaj in spet pogledali naprej. Skratka, nič več in nič manj, ampak točno toliko kot je potrebno, da se srečamo ob pravem trenutku in na pravem mestu. In to bo v Velenju, natančno med 9. in 15. septembrom 2023, ko bo potekal že 34. Pikin festival! In če še niste sami uganili, kaj je tema letošnjega festivala - potovali bomo s Pikinim časovnim strojem!
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika odhaja, nAROBE SVET OSTAJA

Pika se poslavlja, Narobe sveta pa še ni konec. V Velenju bodo namreč še ves mesec na ogled Pikine razstave.
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika je novinarka

O 33. Pikinem festivalu iz Pikine dežele v živo poroča Prvi program Radia Slovenija! Kako?
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika raziskuje umetniške četrti

"Najprej grem na ples, potem v kino, zatem v muzej, v likovni atelje in lutkovno hišo, celo v knjižnico in glasbeno šolo bom šla," je Pika delala načrte za 33. Pikin festival. Njeni pomočniki so namreč tudi letos postavili umetniške četrti, v katerih je narobe prav. V muzejski četrti lahko stopiš v najstarejši fotoaparat na svetu. Ne verjameš?
Preberi več