Sodelujemo

Ponudba za sponzorje

Pikin narobe svet

cat

Določili smo datum največjega otroškega festivala v Sloveniji: 34. Pikin festival v Velenju se bo odvil med 9. in 15. septembrom 2023. Družinam in šolskim skupinam želimo ponuditi bogat program s področja glasbe, gledališča, lutk, plesa, likovne umetnosti in kreativne ustvarjalnosti. Poslanstvo Pikinega festivala je med obiskovalci širiti igrivost ter radovednost, predvsem pa odkrivanje vsega novega na zanimiv in nekoliko drugačen način, tako kot je v maniri čisto posebne deklice Pike.

Program se bo odvijal na različnih lokacijah v središču Velenja. Želimo si, da bi se glavnina aktivnosti odvila na zunanjih prizoriščih, v kolikor pa nam tega vreme ne bo omogočalo, bomo programske točke preselili pod strehe kulturnih in športnih ustanov.  Tradicionalno najbolj obiskan otroški festival v Sloveniji bo to leto na obisk vabil družine v najširšem smislu; šole in vrtci ter društva pa bodo obveščeni, da lahko otroci festival obiščejo v sklopu organiziranih skupin od ponedeljka do petka. 

Vabimo vas, da si upate sanjati z nami, saj so sanje naša prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Želimo si, da Pikin festival vidite kot priložnost, da v sklopu festivalskih zgodb predstavite vašo blagovno znamko, izdelke ali storitve. Sodelovanje vam zagotavlja edinstven pristop za oseben doseg družin iz vse Slovenije, saj lahko z vami oblike prodajnih in promocijskih aktivnosti po potrebi prilagodimo tako, da bodo na zanimiv način privabile in navdušile, predvsem pa pri obiskovalcih pustile spomin na lepo doživetje.

Zadnja vrstica nagovora je namenjena vsem vam, ki tovrstnih aktivnosti ne želite izvajati, kljub vsemu pa bi radi festival finančno podprli, da ga lahko organizatorji kakovostno izvedemo. Vsem donatorjem se že na tem mestu srčno zahvaljujemo za podporo kulturi.

V priponki si lahko ogledate ponudbo za sponzorje, kjer vam ponujamo nekaj osnovnih oblik sodelovanja, ki jih bomo skupaj na vašo željo nadgradili in oplemenitili. Urbano mestno središče Velenja ponuja veliko priložnosti za inovativne pristope do vaših ciljnih skupin, ki jih lahko domislimo skupaj in tako z vašimi vsebinami okrepimo festivalsko dogajanje.

PIKIN FESTIVAL na kratko

KJE: Slovenija, Velenje, mestno središče, različne lokacije, povezane s peš potmi in dostopne tudi gibalno oviranim osebam

KDAJ: od 9. do 15. septembra

OBRATOVALNI ČAS: Prizorišča bodo odprta v soboto in nedeljo od 10. do 18.30, od ponedeljka do petka pa v dopoldanskem času za organizirane skupine od 9.00 do 13.30, za vse obiskovalce pa od 15.30 do 18.30.

OBISKOVALCI: šolske in vrtčevske skupine ter družine iz vse Slovenije, tip družine - razširjena

VSEBINSKA PONUDBA: odri s ponudbo glasbe, lutkovnih in gledaliških predstav ter plesnih predstav, umetniške četrti, ustvarjalne delavnice, plesne delavnice, športni poligoni, poulično gledališče, žive lutke, prodajna četrt, Pikin kino, Pikin sejem ...

SPLETNA PONUDBA: Pikin festival ima svojo spletno stran in socialna omrežja, ki nudijo odlično komunikacijsko podporo in omogočajo interaktiven dostop do različnih ciljnih skupin.