Informacije

Pogosta vprašanja

Ali bo letos potekal Pikin festival?
Da! Pika se septembra vrne v mesto - 32. Pikin festival bo potekal od 10. in 15. septembra.

Ali je za obisk festivala potreben PCT pogoj?

Na Pikinem festivalu so skladno smernicami NIJZ in veljavnimi odloki za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk:
- Ob vstopu na Pikina prizorišča smo kot organizator skladno z veljavnim Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu. (POZOR! SMS ne velja!) Ob predložitvi PCT dokazila boste prejeli zapestnico, ki vam bo omogočala lažji obisk vseh prizorišč. Dokazila niso potrebna za mlajše od 12 let.
Obvezna uporaba mask v vseh zaprtih prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Maska je obvezna tudi za otroke, starejše od 6 let.
Čeprav Pika rada ukrivlja pravila, tokrat vse obiskovalce prosi za potrpežljivost in razumevanje – ponuditi vam želi zabavno, a tudi varno izkušnjo.

OBISKOVALCI SE BODO LAHKO TESTIRALI TUDI NA SAMEM PRIZORIŠČU FESTIVALA na Titovem trgu pri reševalnem vozilu. Možno bo le brezstično plačilo.

Pozor! V primeru zaostrovanja ukrepov bo za obisk festivala potrebno spoštovati takrat veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Ali bo letos mogoč obisk organiziranih skupin?
Šolskih skupin letos na Pikinem festivalu ne bomo mogli sprejemati, saj se bo glavnina dogajanja prestavila na konec tedna, ko bomo k obisku še posebej vabili družine - zato vas prosimo, da vse nadobudne šolarke in šolarje, velike in majhne, tiste z enim ali dvema nogavicama v našem imenu povabite, da namesto svojih sošolcev na festival pripeljejo bratce, sestrice, mamico, atija, tete, strice in druge nagajivce! Ukrepi pač zahtevajo ukrepanje (še ena modrost, ki se jo je Pika naučila letos!). Morda bo med otroki nekaj žalosti in slabe volje, pa si najbrž lahko predstavljate, da je prav Pika tista, ki je v tem trenutku najbolj pikasta od želje, da bi bilo vse drugače. Prenesite njenim majhnim prijateljem najlepše in največje pozdrave, povejte jim, da Pika trdno verjame, da bo še vse dobro in tako lepo in še lepše, kot je že bilo!

Kje so parkirišča?
Parkirišča se nahajajo v neposredni bližini osrednjega prizorišča, in sicer na parkirišču Mercator Centra Velenje ter v parkirni hiši na Kopališki cesti 2 (zraven Avtobusne postaje Velenje).

Koliko stane parkirnina?
Parkirni prostor je za obiskovalce v času festivala plačljiv.

Ali je obisk Pikinega festivala primeren tudi za malčke?
Seveda. Sprehod po prizoriščih zanje ne bo prehud zalogaj, saj se vsa nahajajo v strogem središču mesta.

Kakšen je obratovalni čas festivala?
Festival je za obiskovalce odprt v soboto in nedeljo od 10. do 18.30, v ponedeljek, torek in sredo pa med 15.30 in 18.30 uro. Blagajne

Kdaj prispe Pika na prizorišče Pikinega festivala?
Pika nam točnega urnika svojih obiskov ni poslala, potikala se bo po prizoriščih, a letos zaradi ukrepov fotografiranja z njo žal ne bo mogoče. Saj razumete - razdalja!

Ali lahko moj otrok obišče ustvarjalne delavnice?
Otroške ustvarjalne delavnice so primerne za predšolske in šolske otroke. Na festivalu bodo na Mestnem otroškem igrišču, a le, če bo to dopuščalo vreme. Prav tako bomo zelo pozorni in dosledni pri upoštevanju trenutkih napotkov NIJZ.

Ali je na festivalu kaj športnih aktivnosti?
Pikin športni svet letos žal ne bo živel v oblikah, kot ste jih vajeni, saj vremenska napoved ni obetavna. Organizirali bomo Pikin pohod in tudi plesalo se bo na Titovem trgu, če bo sonček za to.

Koliko stane vstopnica za Pikin festival?
Vstop na vse dogodke Pikinega festivala je za posamezne obiskovalce prost. Plačljive so le predstave, ki potekajo v Domu kulture Velenje in Glasbeni šoli ter popoldanski kino program.

Kje lahko prespimo, če obiščemo Pikin festival za več dni?
Možnosti je veliko. V središču mesta je več hotelov (Hotel Paka, Hotel Razgoršek) in Mladinski hotel.

Je na festivalu poskrbljeno za medicinsko pomoč?
Ves čas festivala je med obratovalnim časom prisotno medicinsko osebje, ki nudi nujno pomoč.

Kje lahko kupim Ficka?
Na Pikinem festivalu bo kraljevalo tudi Pikino mesto, ki ga boste našli na Titovem trgu - tam se najde Ficko za vsako družino.

Ali je na Pikinem festivalu tudi luna park?
V sklopu aktivnosti, ki jih ponuja Pikin festival, luna parka ni.