Informacije

Pogosta vprašanja

Ali bo letos potekal Pikin festival?
Da! Pika se septembra vrne v mesto - 32. Pikin festival bo potekal od 10. in 15. septembra.

Ali bo letos mogoč obisk organiziranih skupin?
Šolskih skupin letos na Pikinem festivalu ne bomo mogli sprejemati, saj se bo glavnina dogajanja prestavila na konec tedna, ko bomo k obisku še posebej vabili družine - zato vas prosimo, da vse nadobudne šolarke in šolarje, velike in majhne, tiste z enim ali dvema nogavicama v našem imenu povabite, da namesto svojih sošolcev na festival pripeljejo bratce, sestrice, mamico, atija, tete, strice in druge nagajivce! Ukrepi pač zahtevajo ukrepanje (še ena modrost, ki se jo je Pika naučila letos!). Morda bo med otroki nekaj žalosti in slabe volje, pa si najbrž lahko predstavljate, da je prav Pika tista, ki je v tem trenutku najbolj pikasta od želje, da bi bilo vse drugače. Prenesite njenim majhnim prijateljem najlepše in največje pozdrave, povejte jim, da Pika trdno verjame, da bo še vse dobro in tako lepo in še lepše, kot je že bilo!

Kje so parkirišča?
Parkirišča se nahajajo v neposredni bližini osrednjega prizorišča, in sicer na parkirišču Mercator Centra Velenje ter v parkirni hiši na Kopališki cesti 2 (zraven Avtobusne postaje Velenje).

Koliko stane parkirnina?
Parkirni prostor je za obiskovalce v času festivala plačljiv.

Ali je obisk Pikinega festivala primeren tudi za malčke?
Seveda. Sprehod po prizoriščih zanje ne bo prehud zalogaj, saj se vsa nahajajo v strogem središču mesta.

Kakšen je obratovalni čas festivala?
Festival je za obiskovalce odprt v soboto in nedeljo od 10. do 18. ure, v ponedeljek, torek in sredo pa med 15.30 in 18.30 uro. Blagajne bodo odprte od 9. do 18. ure, in sicer v Domu kulture Velenje, v Kinu Velenje in v Glasbeni šoli Velenje.

Kdaj prispe Pika na prizorišče Pikinega festivala?
Pika nam točnega urnika svojih obiskov ni poslala, potikala se bo po prizoriščih, a letos zaradi ukrepov fotografiranja z njo žal ne bo mogoče. Saj razumete - razdalja!

Ali lahko moj otrok obišče ustvarjalne delavnice?
Otroške ustvarjalne delavnice so primerne za predšolske in šolske otroke. Na festivalu bodo v bližini Titovega trga, a le, če bo to dopuščalo vreme. Prav tako bomo zelo pozorni in dosledni pri upoštevanju trenutkih napotkov NIJZ.

Ali je na festivalu kaj športnih aktivnosti?
Pikin športni svet letos žal ne bo živel v oblikah, kot ste jih vajeni, saj vremenska napoved ni obetavna. Organizirali bomo Pikin pohod in tudi plesalo se bo na Titovem trgu, če bo sonček za to.

Ali se na festivalu nahaja previjalnica za dojenčke?
Previjalnice na letošnjem festivalu ne bo.

Koliko stane vstopnica za Pikin festival?
Vstop na vse dogodke Pikinega festivala je za posamezne obiskovalce prost. Vstopnice za vse dogodke si priskrbite pravočasno, saj je število mest omejeno. Dvignete jih lahko od 9. ure dalje na blagajnah v Domu kulture Velenje, v Kinu Velenje in v Glasbeni šoli Velenje. V soboto za sobotne, v nedeljo pa za nedeljske dogodke.

Kje lahko prespimo, če obiščemo Pikin festival za več dni?
Možnosti je veliko. V središču mesta je več hotelov (Hotel Paka, Hotel Razgoršek) in Mladinski hotel.

Je na festivalu poskrbljeno za medicinsko pomoč?
Ves čas festivala je med obratovalnim časom prisotno medicinsko osebje, ki nudi nujno pomoč.

Ali je na festivalu možno zaužiti topel obrok?
V sklopu ponudbe Pikinega mesta je tudi nekaj gostinskih obratov, ki zagotavljajo različne tople in hladne menije.

Kje lahko kupim Ficka?
Na Pikinem festivalu bosta v Domu kulture Velenje in v Glasbeni šoli Velenje Pikini trgovini, kjer bodo doma tudi Ficki.

Ali je na Pikinem festivalu tudi luna park?
V sklopu aktivnosti, ki jih ponuja Pikin festival, luna parka ni.