Informacije

Pogosta vprašanja

Ali bo letos potekal Pikin festival?
Da! Pika se septembra vrne v mesto - 35. Pikin festival bo potekal od 7. in 13. septembra v centru mesta Velenje.

Ali bo letos mogoč obisk organiziranih skupin?
Da! Letos vse organizirane skupine vrtcev in šol z odprtimi rokami vabimo, da obiščete že 35. Pikin festival s prav posebno temo - Na zeleno barvam svet. Organizirane skupine bomo letos sprejemali od ponedeljka do četrtka, 9. do 12. 9. 2024. Za vas že pripravljamo temeljit, poučen in predvsem zabaven program, ki si ga lahko ogledate tukaj. V reviji boste poleg programa našli tudi možnost prijave ter vse ostale pomembne informacije, ki jih bomo za vas kmalu pripravili pod strogim Pikinim nadzorom. Za več informacij pa nam lahko pišete na pika@velenje.si.

Kje so parkirišča?
Parkirišča se nahajajo v neposredni bližini osrednjega prizorišča, in sicer na parkirišču Mercator Centra Velenje ter v parkirni hiši na Kopališki cesti 2 (zraven Avtobusne postaje Velenje).

Koliko stane parkirnina?
Parkirni prostor je za obiskovalce v času festivala plačljiv. Več TUKAJ.

Ali je obisk Pikinega festivala primeren tudi za malčke?
Seveda. Sprehod po prizoriščih zanje ne bo prehud zalogaj, saj se vsa nahajajo v strogem središču mesta.

Kakšen je obratovalni čas festivala?
Festival je za obiskovalce odprt v soboto in nedeljo od 10.00 do 18.30, od ponedeljka do četrtke pa med 9.00 in 13.30 ter med 15.30 in 18.30, v petek pa med 14.00 in 18.30. 

Kdaj prispe Pika na prizorišče Pikinega festivala?
Pika nam točnega urnika svojih obiskov ni poslala, vse dni se bo zagotovo potikala po vseh prizoriščih, a ujeti je ne more nihče! Zagotovo jo boste lahko srečali na odprtju festivala, ki bo v soboto, 7. 9., ob 11. uri. Tega zagotovo ne bo zamudila, saj bo takrat od župana za en teden prevzela nadzor nad mestom. 

Ali lahko moj otrok obišče ustvarjalne delavnice?
Otroške ustvarjalne delavnice so primerne za predšolske in šolske otroke. Na festivalu lahko obiščete več kot 45 zanimivih ustvarjalnih delavnic v Rdeči dvorani. Različni tipi raziskovalno-kreativnih delavnic in tematskih sklopov pa se nahajajo tudi na vseh ostalih in zunanjih prizoriščih.

Ali lahko tudi družina ali posameznik obišče Pikine otroške predstave v mestu?
Vsekakor. Poleg obiska organiziranih skupin pri vsaki predstavi zagotovimo nekaj prostih mest tudi za posamezne obiskovalce. Nakup vstopnic je možen eno uro pred začetkom predstave na blagajni pred dvorano, lahko pa si jih priskrbite že prej na blagajni Festivala Velenje.

Koliko stane vstopnica za Pikin festival?
Vstop na vse dogodke Pikinega festivala je za posamezne obiskovalce prost. Plačljive so le predstave, ki potekajo v Domu kulture Velenje in Glasbeni šoli ter popoldanski kino program.

Kje lahko prespimo, če obiščemo Pikin festival za več dni?
Možnosti je veliko. V središču mesta je več hotelov (Hotel Paka, Hotel Razgoršek) in Mladinski hotel Velenje. Več o tem, kje lahko prenočite, in kaj si lahko v Velenju in okolici ogledate, najdete tukaj.

Je na festivalu poskrbljeno za medicinsko pomoč?
Ves čas festivala je med obratovalnim časom prisotno medicinsko osebje, ki nudi nujno pomoč.

Kje lahko kupim Ficka?
Na Pikinem festivalu bo kraljevalo tudi Pikino mesto, ki ga boste našli na Titovem trgu - tam se najde Ficko za vsako družino.

Ali je na Pikinem festivalu tudi luna park?
V sklopu aktivnosti, ki jih ponuja Pikin festival, luna parka ni.

Kje lahko dobimo Pikine čalapinke?
Na glavni ulici Pikinega mesta je hišica, kjer pečejo najbolj slastne čalapinke. Ta hišica stoji na Titovem trgu.