Splošno

Tema festivala

Pika se po mestu potika

crocodile

Piki se letos zelo mudi med najbolj igrive, navihane in novih dogodivščin željne otroke, zato nas bo obiskala prej kot ponavadi pa tudi dugje - letos se bo potikala po središču mesta! Tema letošnjega festivala je tako Pika se po mestu potika.

Raziskovala bo velenjske ulice, igrišča in trge, z vami ustvarjala v Rdeči dvorani, na Titovem trgu ter uganjala norčije z umetniki vseh vrst.

Pikin festival praznuje 30 let in prav zato bo letos vse čisto drugače in prav posebej lepo. Postavili smo ga na glavo, premešali vse pike in ga preselili v center dogajanja - središče mesta, kjer se je izvorno začel.

Obarvali smo ga z večno zanimivimi zgodbami ene in edine Pike, ki se ji bomo letos docela in vsestransko posvetili v vsej njeni navihanosti, pravljičnosti in igrivosti. Mesto Velenje, ki letos praznuje 60 let, bo ob 30-letnici Pikinega festivala zažarelo v najbolj pisanih barvah otroškega veselja, ustvarjalnosti in zabave.

Mestna prizorišča bomo zavzeli z vsemi barvami sveta in v festival zajadrali v družbi uličnih nastopov, zanimivih domačih in tujih umetnikov, cirkuških in akrobatskih vragolij ter ustvarjalnih domislic na vsakem vogalu prizorišča. Pustite se presenetiti in očarati!