Pikin festival

Splošno

Tema festivala
Častna pokro viteljica
Županov pozdrav
Organi zatorji
Prireditev z manj odpadki

Ker smo po mestu in naokoli slišali, da se šušlja, da se Pika svojega festivala letos zaradi nastalih razmer ne bo udeležila, vam v njenem imenu sporočamo: Pika se septembra zagotovo vrne v Velenje! 31. Pikin festival bo tudi letos res nekoliko drugačen in v nekoliko manjšem obsegu, a Pika vam vseeno obljublja razgibano, zanimivo in igrivo zabavo. Čeprav Pika navadno ne mara pravil, bo tokrat le naredila izjemo - vaša varnost in zdravje sta ji na prvem mestu, zato bo upoštevala vsa navodila in priporočila svoje zveste ekipe pomočnikov.

Vrhunec festivalskega dogajanja bo tokrat v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra, ko bo v Velenju potekal Pikin vikend. Takrat bo mesto zaživelo v najbolj pisanih barvah in zvokih, saj bomo tu ustvarjali, raziskovali, potovali in stopali Po Pikinih poteh, kar je tudi glavni moto letošnjega festivala. Klasične ustvarjalne delavnice se bodo spremenile v umetniške, interaktivne, motorične, raziskovalne in gibalne otočke, ki bodo razpršeni po vsem mestu, osrednji otok Taka-Tuka pa bo kraljeval na Titovem trgu, kjer bo stalo tudi čisto pravo Pikino mesto. Če nas bo slučajno presenetil dež, bomo Pikin vikend prestavili na soboto in nedeljo, 3. in 4. oktobra 2020.

Čeprav bo glavni direndaj potekal v Pikinem vikendu, pa bo Pika v Velenju županovala ves teden. Od 21. do 25. septembra bodo namreč na različnih prizoriščih po mestu potekala odprtja Pikinih razstav, večer s častno pokroviteljico ter druge spremljevalne aktivnosti.

Organiziranih obiskov za šole in vrtce letos res ne bo, a vse nadobudne šolarke in šolarje, velike in majhne, tiste z enim ali dvema nogavicama vabimo, da namesto svojih sošolcev letos na festival pripeljete bratce, sestrice, mamice, atija, tete, strice in druge nagajivce ter skupaj z njimi v Velenju preživite nepozaben Pikin vikend.