Pikin festival

Splošno

Tema festivala
Častna pokroviteljica
Organizatorji
Prireditev z manj odpadki

VABLJENI V PIKIN ČASOVNI STROJ!

Med 9. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala ČASOVNI STROJ. Čas bomo obrnili na glavo, potovali levo in desno, naprej in nazaj, obiskali jamskega človeka, se zavrteli kot v pralnem stroju in pristali v prihodnosti, kjer je vse drugače kot v našem svetu. Pobrskali bomo po zgodovini in kukali v prihodnost. Pazili bomo, da nas ne pohrustajo dinozavri ter občudovali leteče robote.

Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin! 

V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu, Mestnem otroškem igrišču, v parku pred Gimnazijo Velenje ter v Rdeči dvorani, ki bo ponovno pokala po šivih od vseh ustvarjalnih delavnic. V času festivala bodo odprta tudi številna mestna razstavišča in kino.