Pikin festival

Splošno

Tema festivala
Častna pokroviteljica
Organizatorji
Prireditev z manj odpadki

VABLJENI V PIKIN NAROBE SVET!

Med 10. in 14. septembrom bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala nAROBE SVET. Pika nas vedno znova uči drugačnega pogleda na svet – da si kdaj dovolimo neobičajne stvari, da se znamo zabavati in na svet gledati igrivo in pozitivno in kaj narediti čisto po svoje! Pikin prav je nositi dve različni nogavici, rezanje špagetov s škarjami, spati z nogami na vzglavniku in v šolo hoditi le med počitnicami - od nje se imamo še res veliko za naučiti!

Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin! 

V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu, Mestnem otroškem igrišču, v parku pred Gimnazijo Velenje ter v Rdeči dvorani, ki bo ponovno pokala po šivih od vseh ustvarjalnih delavnic. V času festivala bodo odprta tudi številna mestna razstavišča in kino.