Show menu

Novice

3. 9. 2022

Pikina jadralna regata

Morjeplovci vseh dežel smo se v soboto opoldne, 3. septembra 2022, zbrali pri Velenjskem jezeru. S Klubom vodnih športov že vrsto let prirejamo Pikino jadralno regato v razredu Optimist.
Preberi več
1. 9. 2022

Pikina programska knjižica je tu!

Sestavljala, premikala, dodajala, obrnila okrog, potuhtala in prespala – potem pa dvakrat udarila po mizi, štirikrat globoko vdihnila in se dokončno odločila! Tako nekako je potekal zapleten proces, imenovan Pikin narobe program. Pa močno držim pesti, da je v njem vse tako, kot sem si zamislila. Vabim vas, da se sprehodite po njegovi tiskani obliki tudi sami. Če ste taki frajerji, da znate brati, to naredite na glas in skupaj z družino in prijatelji označite vse, kar bi radi na našem 33. druženju videli, slišali, doživeli in preizkusili. No, mogoče boste potrebovali celo več kot en flomaster! Se vidimo in si mežikamo! Do programske knjižice vas loči še en klik ...
Preberi več
1. 9. 2022

Pikin festival na znamkah in razglednicah

Pikin festival že od samega začetka posveča posebno pozornost pošti in poštnim aktivnostim, ki so tudi del literarne zgodbe Astrid Lindgren.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2022

Zbiramo otroška oblačila!

Obleka naredi človeka – zato pa je Pika takšna frajerka! Tokrat vas vabi, da prezračite omare, saj bo v času Pikinega festivala poleg ustvarjalnih šivalnic za otroke potekala tudi izmenjava otroških oblačil "Pikino modno podstrešje".
Preberi več
Velenje, 30. 6. 2022

Prijav organiziranih skupin žal ne sprejemamo več

Drage učiteljice in učitelji, veseli smo vašega odziva in zanimanja za obisk 33. Pikinega festivala - žal sporočamo, da prijav organiziranih skupin ne sprejemamo več, saj imamo zaradi velikega zanimanja zasedene vse dopoldanske termine. Vse Pike in gusarje, ki si vseeno želijo obiskati festival vabimo, da se festivala udeležijo v popoldanskem času s svojimi najdražjimi.
Preberi več
Velenje, 27. 5. 2022

Podaljšujemo rok za prijave za študentsko delo na 33. Pikinem festivalu

Ker je že nekaj časa vse narobe, je čas, da je končno vse prav! Letošnji Pikin festival bo po dveh letih omejitev ponovno zadihal s polnimi pljuči – raztegnil se bo čez cel teden in k obisku ponovno povabil tudi organizirane šolske skupine. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega že 33. Pikinega festivala nAROBE SVET. Pika bo na dogajanje v mestno središče vabila od sobote, 10. 9., do srede, 14. 9. 2022, delo pa bo za večino študentov vse dni potekalo tako dopoldan kot popoldan. Prijave zbiramo do 22. avgusta!
Preberi več
Velenje, 14. 4. 2022

Postani Pikin sponzor!

Vabimo vas, da si upate sanjati z nami, saj so sanje naša prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Želimo si, da Pikin festival vidite kot priložnost, da v sklopu festivalskih zgodb predstavite vašo blagovno znamko, izdelke ali storitve. Sodelovanje vam zagotavlja edinstven pristop za oseben doseg družin iz vse Slovenije, saj lahko z vami oblike prodajnih in promocijskih aktivnosti po potrebi prilagodimo tako, da bodo na zanimiv način privabile in navdušile, predvsem pa pri obiskovalcih pustile spomin na lepo doživetje.
Preberi več
Velenje, 11. 4. 2022

Pikin festival letos ponovno odprt za organizirane skupine

Čeprav zaradi vseh novih pravil in navodil, ki so jih prinesli ti čudni časi, Pika organiziranih skupin na preteklem festivalu ni sprejemala, smo veseli, da se letos lahko ponovno snidemo! Letos vas z odprtimi rokami vabimo, da obiščete že 33. Pikin festival s prav posebno temo - Narobe svet. Organizirane skupine šol in vrtcev bomo letos sprejemali od ponedeljka do srede, 12. do 14. 9. 2022.
Preberi več
Velenje, 7. 4. 2022

Vabljeni na avdicijo za vlogo Pikine pomočnice!

Pozor, pozor! Festival Velenje, glavni organizator Pikinega festivala, bo v sredo, 11. maja 2022, v Domu kulture Velenje pripravil avdicija za vlogo Pikine pomočnice. Izbrana kandidatka bo na letošnjem festivalu nastopila v vlogi Pike pomočnice, naslednje leto pa bo morda prevzela vlogo uradne Pike.
Preberi več
Velenje, 29. 9. 2021

Vabljeni na festival otroških plesnih skupin Pika miga

V Domu kulture Velenje bo potekal osemnajsti Mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v soorganizaciji s Pikinim festivalom. Na njem se vsako leto predstavijo najboljše koreografije otroških plesnih skupin celotne Slovenije, ki jih je letos izbrala državna selektorica za ples, Mojca Kasjak.
Preberi več