Aktualne novičke

Velenje, 27. 5. 2022

Zbiramo prijave za študentsko delo na 33. Pikinem festivalu

Ker je že nekaj časa vse narobe, je čas, da je končno vse prav! Letošnji Pikin festival bo po dveh letih omejitev ponovno zadihal s polnimi pljuči – raztegnil se bo čez cel teden in k obisku ponovno povabil tudi organizirane šolske skupine. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega že 33. Pikinega festivala nAROBE SVET. Pika bo na dogajanje v mestno središče vabila od sobote, 10. 9., do srede, 14. 9. 2022, delo pa bo za večino študentov vse dni potekalo tako dopoldan kot popoldan. Prijave zbiramo do 15. avgusta!
Preberi več
Velenje, 14. 4. 2022

Postani Pikin sponzor!

Vabimo vas, da si upate sanjati z nami, saj so sanje naša prihodnost, predvsem pa prihodnost naših otrok. Želimo si, da Pikin festival vidite kot priložnost, da v sklopu festivalskih zgodb predstavite vašo blagovno znamko, izdelke ali storitve. Sodelovanje vam zagotavlja edinstven pristop za oseben doseg družin iz vse Slovenije, saj lahko z vami oblike prodajnih in promocijskih aktivnosti po potrebi prilagodimo tako, da bodo na zanimiv način privabile in navdušile, predvsem pa pri obiskovalcih pustile spomin na lepo doživetje.
Preberi več
Velenje, 11. 4. 2022

Pikin festival letos ponovno odprt za organizirane skupine

Čeprav zaradi vseh novih pravil in navodil, ki so jih prinesli ti čudni časi, Pika organiziranih skupin na preteklem festivalu ni sprejemala, smo veseli, da se letos lahko ponovno snidemo! Letos vas z odprtimi rokami vabimo, da obiščete že 33. Pikin festival s prav posebno temo - Narobe svet. Organizirane skupine šol in vrtcev bomo letos sprejemali od ponedeljka do srede, 12. do 14. 9. 2022.
Preberi več
Velenje, 7. 4. 2022

Vabljeni na avdicijo za vlogo Pikine pomočnice!

Pozor, pozor! Festival Velenje, glavni organizator Pikinega festivala, bo v sredo, 11. maja 2022, v Domu kulture Velenje pripravil avdicija za vlogo Pikine pomočnice. Izbrana kandidatka bo na letošnjem festivalu nastopila v vlogi Pike pomočnice, naslednje leto pa bo morda prevzela vlogo uradne Pike.
Preberi več
Velenje, 29. 9. 2021

Vabljeni na festival otroških plesnih skupin Pika miga

V Domu kulture Velenje bo potekal osemnajsti Mini festival otroških plesnih skupin Pika miga, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v soorganizaciji s Pikinim festivalom. Na njem se vsako leto predstavijo najboljše koreografije otroških plesnih skupin celotne Slovenije, ki jih je letos izbrala državna selektorica za ples, Mojca Kasjak.
Preberi več
15. 9. 2021

Pika slika

Preberi več