Aktualne novičke

Velenje, 14. 3. 2023

Znan datum 34. Pikinega festivala!

Pozor, pozor: čas bomo zavrteli naprej in ga ustavili na čisto pravšnji dan, potem pa bomo odvihrali nazaj in spet pogledali naprej. Skratka, nič več in nič manj, ampak točno toliko kot je potrebno, da se srečamo ob pravem trenutku in na pravem mestu. In to bo v Velenju, natančno med 9. in 15. septembrom 2023, ko bo potekal že 34. Pikin festival! In če še niste sami uganili, kaj je tema letošnjega festivala - potovali bomo s Pikinim časovnim strojem!
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika odhaja, nAROBE SVET OSTAJA

Pika se poslavlja, Narobe sveta pa še ni konec. V Velenju bodo namreč še ves mesec na ogled Pikine razstave.
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika je novinarka

O 33. Pikinem festivalu iz Pikine dežele v živo poroča Prvi program Radia Slovenija! Kako?
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pika raziskuje umetniške četrti

"Najprej grem na ples, potem v kino, zatem v muzej, v likovni atelje in lutkovno hišo, celo v knjižnico in glasbeno šolo bom šla," je Pika delala načrte za 33. Pikin festival. Njeni pomočniki so namreč tudi letos postavili umetniške četrti, v katerih je narobe prav. V muzejski četrti lahko stopiš v najstarejši fotoaparat na svetu. Ne verjameš?
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pikini spretnostni izzivi

Pika, Ficko in Alfred so se tri dni prerekali, kdo je bolj neroden.
Preberi več
Velenje, 14. 9. 2022

Pikin vrt dobrih idej

Kar si močno želiš, uspe! Pika je prepričana, da se vsaka njena ideja ali želja lahko uresniči.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

Pika se pogovarja z roboti

"Pika, Piiikaaa!" je Ficko sopihal in po celi Pikini deželi iskal Piko. V veliki Pikini hiši presenečenj v Rdeči dvorani je namreč naletel na tako veliko presenečenje, da sploh ne bi verjel svojim očem, če ne bi vedel, da je v Narobe svetu.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

Pikast intervju z Marjanom Mančkom

V torek, 13. 9., je 33. Pikin festival obiskal Marjan Manček – izjemen slovenski ilustrator, karikaturist in filmski animator, ki je Piki posodil svoja najbolj prepoznavna dela za letošnjo osrednjo Pikino razstavo v Galeriji Velenje. Pričakali so ga radovedni otroci. Skupaj s Piko so mu zastavili nekaj navihanih vprašanj. Izvedeli so, da Marjan najprej riše s svinčnikom. Šele potem, ko mu lik postane všeč, uporabi črn tuš in pero ter akvarelne barve, da ga dokonča. Riše že 60 let, je povedal otrokom. »Odkar pomnim. Najprej sem risal s prstom po pesku in snegu.«
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2022

S Piko vodnico po nAROBE SVETU

Pikin festival vsako leto obiščejo otroci in nikoli odrasli od blizu in daleč. Poleg družin so najbolj zvesti obiskovalci otroci iz vrtcev in šol, ki v Velenje pripotujejo s Pikinimi gusarskimi ladjami na kolesih. Pika poskrbi, da vsako skupino v pristanišču počaka Pikina vodnica, ki male Pike in gusarje popelje po Narobe svetu, kjer je vse prav. Tako je vodnica Alja sprejela tudi 36 četrtošolcev iz Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj in skupini nadela ime. Uganeš, katero?
Preberi več
Velenje, 12. 9. 2022

Barvito srce Pikinega festivala

Rdeča nit največjega otroškega festivala v Sloveniji je ustvarjalnost.
Preberi več