Aktualne novičke

Velenje, 27. 9. 2020

Vabljeni na drugi dan Pikinega mini vikenda!

Dobro jutro, ste že pripravljeni na nov sončen dan s Piko? Vsi odrski dogodki zaradi nizkih temperatur ostajajo v dvoranah (od 9. ure naprej je možen dvig brezplačnih vstopnic na vseh festivalskih blagajnah - dokler ne poidejo). Titov trg pa vabi na ustvarjalno preživljanje in postanek v Pikinem mestu. Sprehodite se tudi do knjižnice, gradu in galerije, kjer so tudi pripravili zanimiv Pikin program.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika te pričakuje tudi v Knjižnici Velenje

Saj že veste, da Pika ne bere rada. Pa ne zato, ker je knjige ne bi zanimale, temveč zato, ker si zgodbe raje izmisli kar sama. Kadar pa vendarle potrebuje malo navdiha, pa se odpravi v Knjižnico Velenje, kjer je za svoje prijatelje pripravila tudi zanimive delavnice.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Anika Horvat bi s Pikino močjo premagala krivico

Na Pikino soboto je otrokom prepevala Anika Horvat. To je prijetna gospodična, ki svoj pevski duh krepi že od devetega leta. »Hej, jaz sem stara devet let!« je zaploskala Pika, ko je to izvedela. Sklenila je, da želi o Aniki izvedeti še več, zato jo je povabila na klepet in ji zastavila nekaj nagajivih, pikastičnih vprašanj.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika se je učila čarati

Čeprav je ves Pikin festival čaroben, je imela danes čarovnija prav posebno moč. Pikin prijatelj Magic Aleksander iz neke daljne dežele, kjer je čarovnija v šoli obvezni predmet, je s svojo predstavo Kino Velenje spremenil v pravi čarovniški studio.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika se po srednjem veku potika

Saj že veš, da je nad Pikinim Velenjem velik in zelo lep grad, do katerega vodi natanko 233 stopnic, kaj ne? No, pot do gradu zagotovo hitreje mine, če ti izza obzidja maha Pika in te vabi na sprehod v daljni srednji vek.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pikasto raziskovanje Galerije Velenje

Ste opazili, da se je vrt Galerije Velenje zarasel v deževni pragozd? Prav takšnega, po kakršnem se je potikal Jurij Muri v Afriki? Jasno, saj se pikast program galerije navezuje na razstavo ilustracij Marjance Jemec Božič. Safari joga, plemensko bobnanje, klici divjine – ne zamudi obiska galerije!
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Nika Horvat se igra s svetlobo in senco

V petek zvečer je Pika zavzela tudi sicer sončno, a tokrat deževno stran Rdeče dvorane – Klub eMCe plac.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Spoznajte zbirko Andreja Štera

V osrednjem razstavišču Knjižnice Velenje si oglejte razstavo o zbiratelju Andreju Šteru in njegovi zbirki knjig Pika Nogavička s celega sveta.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Pika vabi na ogled razstav v Knjižnici Velenje

Če Pike in festivala še ne poznaš, potem si moraš ogledati razstave v Knjižnici Velenje.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Vse o vstopnicah za Pikina prizorišča

Dragi obiskovalci, za vse dogodke, ki se bodo odvijali v veliki dvorani Dom kulture Velenje, veliki dvorani Kina Velenje in Veliki dvorani Glasbene šole Velenje, bo na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic. Za vse dogodke jih lahko dvignete na blagajnah na vseh treh omenjenih lokacijah, in sicer od 9. ure dalje. V soboto za sobotne dogodke, za nedeljo pa za nedeljske. POZOR! Uro pred dogodkom lahko vstopnice dvignete le še na blagajni ob prizorišču dogodka. Hvala za razumevanje!
Preberi več