Aktualne novičke

Velenje, 8. 6. 2020

Ustvari čisto svojo risanko!

Nobena skrivnost ni, da Pikina ustvarjalnost nima robov, vogalov, kaj šele meja! Tokrat je Pika ustvarjala v "stop motion" animaciji in iz barvnega kolaža izdelala čisto svojo risanko - izmislila si je zgodbo, iz škarij ustvarila svoje junake ter s pomočjo pametnega telefona vse skupaj povezala v animacijo.
Preberi več
Velenje, 3. 6. 2020

Pika se septembra vrača v Velenje

Ker smo po mestu in okoli slišali, da se šušlja, da se Pika svojega festivala letos zaradi nastalih razmer ne bo udeležila, vam v njenem imenu sporočamo: Fuj, fej, kakšen virus! Pika se septembra zagotovo vrne v Velenje!
Preberi več
5. 5. 2020

Naši plovci po suhih morjih sveta

Našim mornarčkom res nič ne more do živega! Tako zelo so se zabavali ob ustvarjalnem izzivu ustvarjanja ladjic za plovbo po suhem - kar slišimo in vonjamo lahko morje in vse poletne pustolovščine, ki so pred vrati, kajne? Ula, Ema, Žan, Julija, Martin, Zoja, Gaja, Telina in Latisha - hvala za sodelovanje, prav vsem otrokom tega sveta pa želim veliko veselja in smeha v tej prav posebni pomladi … Pogreša vas, vaša . (Pika)
Preberi več
Velenje, 19. 9. 2019

Izgubljeni predmeti

Če ste na Pikinem festivalu kaj izgubili, preglejte spodnje fotografije - najdeno lahko dvignete na Festivalu Velenje, Titov trg 4, Velenje, in sicer od ponedeljka do četrtka od 9. do 17. ure, ob petkih pa od 9. do 13. ure. Izgubljeno bomo hranili do petka, 11. oktobra 2019.
Preberi več
Velenje, 18. 9. 2019

Pikin humanitarni tek odlično uspel!

Pika je tekla za dober namen, a tega ni počela sama ...
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2019

Pikina izmišljevalnica

Ste na Titovem trgu in na otroškem igrišču že opazili čudno škatlo, ki spominja na sardine v konzervi?
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2019

Bum, tresk, trask!

Če ob obisku vile Čira-Čara zaslišiš pokanje, prasketanje in brbotanje, ali če zavohaš dim in opaziš plamen, ne kliči gasilcev.
Preberi več