Show menu

Novice

Velenje, 11. 9. 2022

Nemogoče je mogoče!

Pika je na 33. Pikin festival povabila prijatelje iz Hiše iluzij.
Preberi več
Velenje, 11. 9. 2022

Pika pomaga, pomagaj tudi ti!

V Pikinem Narobe svetu je vse prav. Vendar Pika ve, da nekateri njeni prijatelji živijo v svetu, v katerem je marsikaj narobe.
Preberi več
Velenje, 11. 9. 2022

Pika pospravlja omaro

Pika vsako leto tik pred Pikinim festivalom zamenja garderobo.
Preberi več
Velenje, 11. 9. 2022

Pustolovščina po nAROBE SVETU

Predstavljaj si pisano deželo, polno zabave in umetnosti, ustvarjalnosti in gibanja, pustolovščin in čudes. In čalapink, seveda. To je Pikina dežela v središču Velenja, ki letos zajema Rdečo dvorano, Mestno otroško igrišče, Titov trg, Velenjsko promenado in park pred gimnazijo, na obrobjih pa so še Velenjski grad, Knjižnica Velenje, Kino Velenje, Glasbena šola Frana Koruna Koželjskega in Klub eMCe plac. Tu poteka 33. Pikin festival! Nova Pikina ambasadorka Janja Garnbret pravi, da je Pikin festival "magičen prostor, skrivnostno popoln in zanimiv." Pika se tako močno strinja, da ne le kima, ampak se do prstov na nogi sklanja! "Pridi in razišči ta Narobe svet tudi ti," te vabi.
Preberi več
Velenje, 11. 9. 2022

Intervju s Piko

Vse je prav! Tako pravi Pika Nogavička, ki marsikaj počne čisto po svoje. Čeprav ji odrasli včasih žugajo, da nima prav, Pika vztraja, da s tem ni nič narobe. Zato je na 33. Pikinem festivalu v Velenju ustvarila nAROBE SVET, v katerem otroci nikoli ne odrastejo, odrasli pa so spet otroci. Več o svojem svetu pa je Pika povedala v pikastem intervjuju.
Preberi več
Velenje, 10. 9. 2022

Gusar pomaga barantati

Pika je celo leto zbirala najrazličnejše zaklade s celega sveta in jih prinesla v Velenje na 33. Pikin festival, kjer je postavila Pikin Bazart. Zbrala je toliko čudes, da so njeni pomočniki na Velenjski promenadi pripravili kar 20 stojnic!
Preberi več
Velenje, 10. 9. 2022

Pika govori z rokami

Ali veste, da se Pika zna pogovarjati, ne da bi govorila? Seveda si to kar težko predstavljamo, saj Pika kar naprej nekaj čeblja.
Preberi več
Velenje, 10. 9. 2022

Dobrodošli v nAROBE SVETU!

Pika je prišla v ritmu daljnih dežel, prevzela županovanje, mestno središče preuredila v Pikino deželo in razglasila tak narobe svet, da je v njem vse prav!
Preberi več
Velenje, 10. 9. 2022

Pika na obisku: DVO Velenje (Topolšica)

Vsako leto, če le ne pride kaj vmes, se Pika posebej rada poda med stanovalce domov za varstvo odraslih – nikjer namreč ni doma toliko dobrih zgodb, ki jih rade volje delijo z njo, pa tudi njihove čalapinke so menda ene boljših, kar jih je Pika poizkusila.
Preberi več
Velenje, 10. 9. 2022

Adna Lainšček: Red lips art

Petkov večer, tik pred začetkom festivala, je že tradicionalno rezerviran za odprtje razstave v Mladinskem kulturnem klubu eMCe plac. Tokrat je Pika pod drobnogled vzela dela Adne Lainšček.
Preberi več