Pikin festival

Dostop

Kako na Pikin festival?

crocodile

AVTO
Parkirišča se nahajajo v neposredni bližini osrednjega prizorišča, in sicer na parkirišču Mercator Centra Velenje ter v parkirni hiši na Kopališki cesti 2 (zraven Avtobusne postaje Velenje). Do njih vas vodijo dobro vidne usmerjevalne table v obliki rumenih Pikinih gumbov. Parkirni prostor je za obiskovalce v času festivala plačljiv.

LOKALC
V Velenju je na voljo brezplačen mestni avtobus z imenom Lokalc. Ja, prav ste slišali - brezplačen! Izkoristite priložnost in se do festivalskega prizorišča pripeljite z avtobusom ter avto pustite parkiran doma. Lokalc vozi v obe smeri, vozni red pa je objavljen na mestnih postajališčih.

PIKIN VLAK
Pikin vlak bo tudi letos pripeljal iz Ljubljane in iz Maribora. V Celju se bo potnikom pridružila Pika, ki bo obiskovalce pospremila do osrednjega prizorišča festivala. Vozni red in cene vozovnic bodo objavljene na spletni strani www.slo-zeleznice.si.

AVTOBUS
Dostop do prizorišča je možen tudi z avtobusom: do glavne avtobusne postaje v centru mesta, ki je od prizorišča Pikinega rajanja peš oddaljena le minutko ali dve!