Aktualne novičke

Velenje, 6. 9. 2019

Razstava Petra Matka v Vili Rožle

Portreti iz smeti? Zakaj pa ne! Vila Rožle v svojih prostorih gosti še eno Pikino razstavo. Razstava Petra Matka nosi naslov Portreti X, njena tematika pa je na kožo pisana letošnjemu 30. Pikinem festivalu, ki je tokrat prireditev z manj odpadki.
Preberi več
Velenje, 6. 9. 2019

Prihodnost Pikinega festivala v eMCe placu

V galeriji Mladinskega kulturnega kluba eMCe plac je Pika odprla še zadnjo razstavo, preden v ponedeljek ob 17. uri na Titovem trgu še uradno odpre tudi festival. Njen naslov je Futuristični plakati.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2019

Pikine razstave v Knjižnici Velenje

Velenje počasi dobiva pikasto podobo. Za tem, ko se je na Velenjskem gradu odprla Pikina fotografska razstava, se je pikasto preoblekla še Knjižnica Velenje. Tam si lahko ogledate tri razstave.
Preberi več
5. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman v Galeriji Velenje

Galerija Velenje je postala pravljica z odprtjem osrednje razstave 30. Pikinega festival. Razstava priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman nosi naslov: Ilustracije za vse generacije.
Preberi več
4. 9. 2019

Pika odprla fotografsko razstavo na Velenjskem gradu

Atrij Velenjskega gradu je tokrat odprl vrata prav posebni Pikini fotografski razstavi z naslovom Pika se po mladem mestu potika. Že 30 let. Zakaj je tako posebna? Ker jo je Pika posvetila 30-letnici Pikinega festivala in 60-letnici Velenja. Osnovnošolce je s pomočjo Muzeja Velenje povabila, da po Velenju lovijo motive pikaste in srčne energije.
Preberi več
Titov trg, Velenje, 16. 8. 2019

Svečano odprtje 30. Pikinega festivala

Piko bomo v ponedeljek popoldan ob 17:00 pričakali na Titovem trgu in se ob pestrem spremljevalnem programu podali tednu pikastih dogodivščin naproti. Podrobnosti naj ostanejo skrivnost, izdamo le, da se nam bodo med drugim pridružili fantje skupine Dunking Devils, ki nam bodo pričarali pravi akrobatski spektakel.
Preberi več
Velenje, 8. 8. 2019

Letošnja častna pokroviteljica je Jelka Reichman

Piko je težko ujeti, tako zares kot v podobi. Jelka Reichman je ta izziv opravila z odliko! Tudi zato si Pike in gusarji praznovanja jubilejnega 30. festivala ne znamo predstavljati brez odlične umetnice, ki je otroški ilustraciji posvetila vse svoje ustvarjalno življenje.
Preberi več
Velenje, 7. 8. 2019

Iščemo stare fotografije iz Pikinih festivalov

Se spomnite, kdaj ste prvič obiskali Pikin festival? Vas na to mogoče spominja tudi kakšna fotografija? Bi jo delili z nami?
Preberi več
Festival Velenje, 11. 7. 2019

Zeleni smo!

Organizatorji festivala se že vrsto let zavedamo, kako pomemben je sozvočen odnos do narave. Z letošnjim letom se festival tudi uradno pridružuje prireditvam, ki nosijo naziv PRIREDITEV Z MANJ ODPADKI, ki je predstopnja Zero Waste prireditve.
Preberi več
Festival Velenje, 11. 7. 2019

Likovni natečaj »Pika se po Sloveniji potika«

Ker je za Piko vsak dan nov izziv in dogodivščina, se je odločila, da vas povabi k sodelovanju na svojem likovnem natečaju »Pika se po Sloveniji potika«.
Preberi več