Aktualne novičke

Velenje, 23. 9. 2020

Podelitev Pikine bralne značke v Knjižnici Velenje

Na pikast torek , 22. 9. 2020, je v Knjižnici Velenje potekala podelitev bralnih značk vsem pridnim Pikinim bralkam in pikastim bralcem.
Preberi več
Velenje, 22. 9. 2020

Predfestivalski Lonček na Pike

31. Mini Pikin festival je pred vrati in Pika jih je že na široko odprla. Včeraj je v Galeriji Velenje priredila prvo pikasto druženje. Povabila je pripovedovalko Anjo Štefan, častno pokroviteljico festivala, in harmonikarja Janeza Dovča, ki sta za Pikine prijatelje pripravila pravljično-glasbeni večer.
Preberi več
Velenje, 21. 9. 2020

Vabljeni na Pikasto planinsko putolovščino

Letošnja Pikino planinsko udejstvovanje bo prava mala Pikasta planinska pustolovščina.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2020

Pikin fotografski natečaj 2020

Muzej Velenje že 31. leto zapored sooblikuje Pikin festival – največji dogodek za otroke in družine v Sloveniji. Čeprav bo letos zaradi posebnih razmer, ki so posledica pojava novega koronavirusa, festival potekal v manjšem obsegu, ne bodo manjkali številni že tradicionalni dogodki. Med te zagotovo sodi tudi Pikina fotografska razstava na Velenjskem gradu, ki jo bodo velenjski muzealci, kot že nekajkrat doslej, pripravili s pomočjo fotografskega natečaja za osnovnošolce.
Preberi več
Velenje, 20. 7. 2020

Postani Pikin animator!

Pika se tudi letos ne da! Septembra bo zagotovo obiskala Velenje, čeprav bo 31. Pikin festival nekoliko drugačen in v nekoliko manjšem obsegu. Čeprav Pika navadno ne mara pravil, bo tokrat le naredila izjemo - vaša varnost in zdravje sta ji na prvem mestu, zato bo upoštevala vsa navodila in priporočila svoje zveste ekipe pomočnikov, ki bo spremljala priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in festival prilagodila trenutnim razmeram.
Preberi več
Velenje, 8. 6. 2020

Ustvari čisto svojo risanko!

Nobena skrivnost ni, da Pikina ustvarjalnost nima robov, vogalov, kaj šele meja! Tokrat je Pika ustvarjala v "stop motion" animaciji in iz barvnega kolaža izdelala čisto svojo risanko - izmislila si je zgodbo, iz škarij ustvarila svoje junake ter s pomočjo pametnega telefona vse skupaj povezala v animacijo.
Preberi več
5. 5. 2020

Naši plovci po suhih morjih sveta

Našim mornarčkom res nič ne more do živega! Tako zelo so se zabavali ob ustvarjalnem izzivu ustvarjanja ladjic za plovbo po suhem - kar slišimo in vonjamo lahko morje in vse poletne pustolovščine, ki so pred vrati, kajne? Ula, Ema, Žan, Julija, Martin, Zoja, Gaja, Telina in Latisha - hvala za sodelovanje, prav vsem otrokom tega sveta pa želim veliko veselja in smeha v tej prav posebni pomladi … Pogreša vas, vaša . (Pika)
Preberi več