Aktualne novičke

Velenje, 1. 9. 2021

Pika opozarja!

Varno na Pikin festival! Ker vas veliko sprašuje, kako bomo poskrbeli za varnost na festivalu, smo za vas pripravili nekaj smernic, s katerimi bomo vsem zagotovili varen obisk festivala. Čeprav Pika rada ukrivlja pravila, tokrat vse obiskovalce prosi za potrpežljivost in razumevanje – ponuditi vam želi zabavno, a tudi varno izkušnjo.
Preberi več
Velenje, 2. 8. 2021

Pikin BAZART vabi!

Osrednje prizorišče Pikinega festivala bo tudi letos v središču Velenja. Letošnji festival bo potekal od 10.-15. septembra 2021. V sklopu festivala bo tudi letos organiziran Pikin umetniški sejem, ki bo potekal na Cankarjevi ulici in na Promenadi.
Preberi več
28. 7. 2021

Sodelujte v Pikinem likovnem natečaju!

Pozor, pozor, Pika pravi, da je skrajni čas, da pride do svojega portreta - z vašo pomočjo seveda! Za poziranje resda nima časa, a se povsem zanese na vašo domišljijo, zato vabljeni k sodelovanju v letošnjem PIKINEM LIKOVNEM NATEČAJU! Zbiramo portrete Pike v različnih likovnih tehnikah - najboljše izdelke bomo nagradili in razstavili. Likovne umetnine z vašimi podatki pošljite na festival Velenje (blagajna), Titov trg , 3320 Velenje do 6. 9. 2021.
Preberi več
Velenje, 5. 7. 2021

Zbiramo prijave za delo na 32. Pikinem festivalu

Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav ponovno na nekoliko poseben in drugačen način. Njegova že 32. izdaja se bo odvijala pod geslom Igra za vse!. Pika bo na dogajanje v mestno središče vabila od petka, 10. 9., vse do srede, 15. 9. 2021, delo pa bo v večji meri potekalo med soboto, 11. 9, ter sredo, 15. 9. 2021. Priprava letošnjega festivala je bila zelo velik, predvsem pa negotov zalogaj. Trdno odločeni, da ga vendarle speljemo, smo se opirali na njegovo bogato tradicijo in predvsem željo, da obiskovalcem ponudimo vsaj nekaj tiste radožive in razigrane (kulturne) zabave, ki jo živi in prinaša Pika.
Preberi več
Velenje, 26. 11. 2020

Vse najboljše, draga Pika!

Čeprav bo najmočnejša deklica na svetu vedno stara 9 let, je literarna predloga z njenim likom na Švedskem prvič izšla na današnji dan pred 75 leti. Pika Nogavička je najbolj obsežno delo Astrid Lindgren, ki ga je napisala v letih 1945 -1948. Delo upravičeno uvrščajo med »knjige stoletja«, saj je prevedeno kar v sedemdeset jezikov in se na Unescovem seznamu uvršča na peto mesto najbolj prevajanih mladinskih del. Astridin mož Sture Lindgren je rad rekel: »Pika ni knjiga. To je neke vrste patentna iznajdba«. Svobodomiselni nazor, neskončna domišljija, nesebična dobrota in pogum so verjetno glavni aduti mlade junakinje, ki je vzor prenekateremu otroku in odraslemu.
Preberi več
30. 10. 2020

Spletni dogodek - Ustvari svojo risanko

Ob sobotah se običajno srečujemo v Domu kulture Velenje na predstavah Pikinega abonmaja. Ker pa so te dni kulturne institucije zaradi epidemije zaprla vrata, vas vabimo na ustvarjalno družinsko sobotno dopoldne - od doma. Vabljeni na družinsko spletno delavnico stop-motion animacije.
Preberi več
Velenje, 29. 9. 2020

Postavitev in odprtje pikaste razstave Vrtca Velenje

Če ste mislili, da je Pikinega festivala že čisto konec ter da Piki nekje sredi morja na poti na otok Taka Tuka že piha veter v laseh, ste se močno zmotili! Pika se je glede na vse razmere odločila, da bo še malo ostala v Velenju ter ušpičila še kakšno norčijo ali dve. Prvo pripravlja že v sredo, 30. 9. 2020, od 12. ure dalje!
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Bepop Ladies širijo pozitivno energijo

Saj se spomnite skupine Bepop, kaj ne? Tudi Pika jo je oboževala, zato se je zelo razveselila novice, da so se Ana Praznik, Tinkara Fortuna in Alenka Husić ponovno združile v skupino Bepop Ladies. Ob skupnem ustvarjanju se posvečajo tudi lastnim projektom. Pika je izvedela več. Vas zanima? Preberite pikast intervju!
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Piki se je sfrčkljalo

Na Rumenem odru v Kinu Velenje sta Pika in Kinozaver sprejela prav posebno gostjo – klovneso Profesorico Sfrčkljano. Prijatelji jo kličejo Ifigenija, kar je bilo Piki lažje izgovoriti kot Sfrčkljana. Tudi Kinozavru se je jezik kar frčkljal ob tej besedi.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Juri Muri in daljna Afrika

Pika in gusar ste vsa navdušena pritekla na oder kulturnega doma in pozdravila ljubitelje gledališča. »Kako čudovito je to, da še rastejo takšni otroci, ki uživajo v gledaliških predstavah kot jaz, Tomaž in Anica,« se je veselila Pika.
Preberi več