Aktualne novičke

Velenje, 26. 9. 2020

Pika vabi v kino

Tekom Pikinega festivala je živahno tudi v Kinu Velenje.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Spoznajte zbirko Andreja Štera

V osrednjem razstavišču Knjižnice Velenje si oglejte razstavo o zbiratelju Andreju Šteru in njegovi zbirki knjig Pika Nogavička s celega sveta.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Pika vabi na ogled razstav v Knjižnici Velenje

Če Pike in festivala še ne poznaš, potem si moraš ogledati razstave v Knjižnici Velenje.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Vse o vstopnicah za Pikina prizorišča

Dragi obiskovalci, za vse dogodke, ki se bodo odvijali v veliki dvorani Dom kulture Velenje, veliki dvorani Kina Velenje in Veliki dvorani Glasbene šole Velenje, bo na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic. Za vse dogodke jih lahko dvignete na blagajnah na vseh treh omenjenih lokacijah, in sicer od 9. ure dalje. V soboto za sobotne dogodke, za nedeljo pa za nedeljske. POZOR! Uro pred dogodkom lahko vstopnice dvignete le še na blagajni ob prizorišču dogodka. Hvala za razumevanje!
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Andrej Šter: "Pustite otrokom otroštvo."

Pika je v Knjižnici Velenje sprejela novega in prav posebnega prijatelja. Takšnega, ki o njej ve prav vse! To je Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.
Preberi več
Velenje, 25. 9. 2020

Najboljše prijateljice Anje Štefan v Knjižnici Velenje

Pika sicer ne bere rada. "Črke mi kar plešejo pred očmi in potem še mene zgrabi, da se začnem vrteti po sobi," pravi. Vseeno pa ve, da so knjige človekove najboljše prijateljice.
Preberi več
Velenje, 24. 9. 2020

Pikastične fotografije Šaleške doline

Uf, kako je Piko mučila radovednost! Zadnje dni je kar naprej delala prevale, da bi čas čim hitreje minil. Prevale naprej, seveda, da se ne bi kotalila nazaj v čas, in da bi prišla čim bližje slovesni otvoritvi fotografske razstave v atriju Velenjskega gradu.
Preberi več
Velenje, 24. 9. 2020

Pikina planinsko-jezerska pustolovščina

Saj veste, da je morje Pikin drugi dom, kajne? Zato se nadvse dobro počuti tudi ob jezeru.
Preberi več
Velenje, 23. 9. 2020

Mini Pikin festival se seli na toplo in suho!

Zaradi malo slabše vremenske napovedi in hladnega vremena bomo pri nekaterih prizoriščih vklopili rezervni scenarij in jih preselili v notranje prostore.
Preberi več
Velenje, 23. 9. 2020

Anja, ti pa res znaš z besedami

Včeraj je bilo v najbolj pikastem mestu na svetu slovesno. Naša junakinja Pika je namreč v Galerijo Velenje povabila prav posebno gostjo.
Preberi več