Show menu

Sporočila za javnost

Velenje, 4. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman - podelitev naziva častna Pikina ambasadorka

Predfestivalsko dogajanje 30. Pikinega festivala, ki se bo s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. 9., v središču Velenja, se bo jutri (v četrtek, 5. 9.) nadaljevalo v Galeriji Velenje. Ob 18. uri bodo tam odprli razstavo Ilustracije za vse generacije priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman. Avtorica uradne podobe festivala bo ta večer prejela tudi naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 9. 2019

Pikine razstave

30. Pikin festival se bo v središču Velenja s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, Pika pa bo že ta teden polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Pikinega festivala ter v svet otroške domišljije. Izpostaviti velja odprtje razstave Ilustracije za vse generacije Jelke Reichman, ki bo v Galeriji Velenje v četrtek, 5. septembra, ob 18. uri, saj bo ob odprtju umetnica prejela naziv častna Pikina ambasadorka. – Pred uradnim odprtjem festivala še Pikin planinski pohod in Pikin kino
Preberi več
Velenje, 26. 8. 2019

Pred vrati je 30. Pikin festival

V Velenju je že vse pripravljeno na jubilejni 30. Pikin festival, ki bo za organizatorje kot za obiskovalce te največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji nekaj posebnega, saj ga bomo praznovali v središču Velenja, tam, kjer se je izvorno začel, in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka Jelka Reichman. Festival bomo s prihodom Pike slovesno odprli v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, ostala prizorišča festivala z delavnicami in drugimi aktivnostmi pa bodo zaživela v torek, 10. septembra, ob 9. uri.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman v Galeriji Velenje

V četrtek, 5. septembra 2019, bomo ob 18. uri v Galeriji Velenje odprli razstavo JELKE REICHMAN z naslovom Ilustracije za generacije. Spoštovana ilustratorka in častna pokroviteljica 30. Pikinega festivala bo letos kot prva dama v zgodovini festivala prejela naziv častne Pikine ambasadorke.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

Častna pokroviteljica Pikinega festivala bo Jelka Reichman

Pika se bo v času letošnjega jubilejnega 30. festivala med 9. in 15. septembrom 2019 potikala po mestnem središču, družbo pa bodo njej in obiskovalcem delale tople podobe odlične slovenske ilustratorke Jelke Reichman, ki jo s Piko veže dolgoletno prijateljstvo. Letos ji bo Pika na odprtju razstave njenih del v Galeriji Velenje podelila naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 8. 2019

Bliža se jubilejni 30. Pikin festival

Priprave na 30. Pikin festival so polnem teku. Tako za organizatorje kot za obiskovalce bo letošnji jubilej največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji poseben, saj ga bomo praznovali v središču Velenja in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka in Pikina dolgoletna prijateljica Jelka Reichman.
Preberi več
Velenje, 12. 7. 2019

Likovni natečaj »Pika se po Sloveniji potika«

Ker je za Piko vsak dan nov izziv in dogodivščina, se je odločila, da vas povabi k sodelovanju na svojem likovnem natečaju »Pika se po Sloveniji potika«. Ker zelo rada potuje in raziskuje, vas poziva, da ustvarite posebno razglednico, na kateri ustvarja norčije v vašem domačem kraju.
Preberi več
Velenje, 10. 7. 2019

Zaključili smo z izborom del natečaja »Pikina nova oblačila«

Zaključili smo z izborom del natečaja »Pikina nova oblačila«. Zbrani predlogi so ponudili veliko izvirnih, posebnih, celo drznih idej, kako obleči Piko ob njem jubilejnem prihodu v Velenje.
Preberi več
Velenje, 4. 7. 2019

Pikin fotografski natečaj za osnovnošolce Šaleške doline

V času največje prireditve za otroke v Sloveniji v atriju Velenjskega gradu Muzej Velenje že vrsto let pripravlja Pikino fotografsko razstavo. Tokrat so se odločili, da k sooblikovanju povabijo osnovnošolce Šaleške doline.
Preberi več