Show menu

Sporočila za javnost

Velenje, 14. 7. 2022

Bliža se 33. Pikin festival

Med 10. in 14. septembrom 2022 bo v središču Velenja potekal največji slovenski dogodek za otroke in družine - Pikin festival. V svoji 33. izdaji bo slavil otroško ustvarjalnost in igrivost ter potekal pod sloganom Narobe svet. Po dveh letih premora bo festival poleg družin gostil tudi organizirane skupine šolskih in vrtčevskih otrok iz vse Slovenije. Častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala bo najboljša športna plezalka in zlata olimpijka Janja Garnbret.
Preberi več
16. 9. 2021

32. Pikin festival se je uspešno zaključil

Včeraj (v sredo, 15. septembra) se je v Velenju zaključil 32. Pikin festival, ki je v središče najmlajšega slovenskega mesta prinesel igro za vse. Okolico Titovega trga in Mestnega otroškega igrišča je spremenil v Pikino deželo, polno ustvarjalnih delavnic, glasbenih, gledaliških, lutkovnih, plesnih, filmskih in uličnih uprizoritev, likovnih in multimedijskih razstav, interaktivnnih postaj, instalacij, inovativnih vozil in pestre sejemske ponudbe. Predvsem pa pik, kitk, pisanih nogavic, gusarskih zastav in na tisoče nasmehov.
Preberi več
Velenje, 13. 9. 2021

32. Pikin festival - nadaljevanje festivala

Ustvarjalne delavnice, glasbene, gledališke, lutkovne, plesne, filmske in ulične uprizoritve, likovne in multimedijske razstave, interaktivne postaje, instalacije, inovativna vozila, sejmi, pike, kitke, in pisane nogavice – to je Pikin festival, največji otroški dogodek v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Začel se je v petek, 10. septembra, ko je junakinja festivala za pet dni prevzela županovanje in središče Velenja preimenovala v Pikino deželo. Igro za vse bo delila še do srede, 15. septembra.
Preberi več
Velenje, 8. 9. 2021

32. Pikin festival - odprtje in dogajanja

Jutri se bo v središču Velenja začel vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven Pikin festival – največji otroški festival v Sloveniji z 32-letno tradicijo. Potem ko bo Pika v štirih predfestivalskih dneh (6.–9. september) odprla devet razstav in priredila Pikino jadralno regato na Velenjskem jezeru, zdaj vabi na Titov trg, kamor bo prispela jutri (v petek, 10. septembra) ob 17. uri. Če si bo pri županu Mestne občine Velenje, glavne pokroviteljice Pikinega festivala, Petru Dermolu izgovorila župansko leto, bo za pet dni prevzela oblast nad mestom in Pikini deželi zapovedala: Igra za vse! Čuki, ki bodo nastopali na odprtju 32. Pikinega festivala, ji bodo z veseljem ugodili. Pikini posebni gostje pa bodo tudi velenjski olimpijci: zlata športna plezalka Janja Garnbret, selektor slovenske plezalne reprezentance Gorazd Hren in parastrelec Gorazd Franček Tiršek.
Preberi več
Velenje, 3. 9. 2021

32. Pikin festival - predfestivalski dogodki

Med 10. in 15. septembrom bo središče Velenja prizorišče 32. Pikinega festivala – največje prireditve z raznovrstnimi vsebinami za otroke in družine pri nas. Od 6. do 9. septembra pa bo junakinja otrok in nikoli odraslih na poti v Pikino deželo obiskovala lokalne galerije in razstavišča ter z odpiranjem igrivih razstav stopnjevala predfestivalsko vzdušje vse do petka, 10. septembra, ko bo ob 17. uri v slavnostnem spremstvu prispela na Titov trg in razglasila igro za vse.
Preberi več
Velenje, 22. 7. 2021

Bliža se 32. Pikin festival

Med 10. in 15. septembrom 2021 bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi »forami«, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!
Preberi več
Velenje, 24. 9. 2020

Pred vrati je 31. Mini Pikin festival

Mini Pikin festival je s predfestivalskimi dogodki že narahlo odprl svoja vrata, glavnina dogodkov pa se bo odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. Zaradi slabše vremenske napovedi in hladnega vremena je prišlo do kar nekaj sprememb.
Preberi več
Velenje, 16. 9. 2020

Bliža se 31. Pikin festival

Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav tako poseben in drugačen, kot ni bil še nikoli. Njegova že 31. izdaja se bo pod imenom Mini Pikin festival odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. V predfestivalskem tednu, od ponedeljka, 21. septembra dalje, se bo zvrstilo kar nekaj manjših spremljevalnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2019

Končal se je 30. Pikin festival - Po številu obiskovalcev in bogatih vsebinah presegel pričakovanja

V nedeljo, 15. 9. 2019, se je z zaključno svečanostjo in podelitvijo zlatih pik končal jubilejni 30. Pikin festival. V sedmih dneh je v središče Velenja privabil več kot 100.000 ljudi, ki so se tokrat zabavali na razigrani mestni zabavi pod naslovom Pika se po mestu potika, ki je postregla z odličnimi in raznovrstnimi programskimi vsebinami.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2019

Začel se je 30. Pikin festival

S svečanim odprtjem se je v Velenju začel jubilejni 30. Pikin festival, največja prireditev za otroke in družine v Sloveniji. Piko je v središču mesta ob pestrem spremljevalnem programu pričakalo več kot 3000 ljudi, množica malih Pik in gusarjev, rojstnodnevna torta presenečenja in prekrasno vreme – same dobre popotnice za naslednjih šest živahnih dni festivala, ki se bo sklenil v nedeljo, 15. septembra.
Preberi več