Aktualne novičke

Velenje, 5. 9. 2022

Pika odprla razstavo Ustvari cvet, en češnjev cvet

V Vili Rožle se je Pika ustavila v ponedeljek, 5. septembra, njena naloga pa je bila, da čisto resno in prav nič narobe odpre razstavo prav posebnih del, ki jih je v svojem natečaju zbrala Medobčinska zvezda prijateljev mladine Velenje.
Preberi več
Velenje, 5. 9. 2022

Janja Garnbret je postala Pikina ambasadorka

V ponedeljek, 5. septembra 2022, je Pika v mali dvorani Doma kulture Velenje gostila najboljšo športno plezalko na svetu Janjo Garnbret, častno pokroviteljico 33. Pikinega festivala, ki se bo med 10. in 14. septembrom 2022 odvijal v središču Velenja. S podpisom častne listine sta najmočnejši dekleti na svetu postali trajni zaveznici, Janja pa je postala Pikina ambasadorka, najmlajša v zgodovini Pikinega festivala.
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2022

Pikin planinski pohod

Smo vzeli pot pod noge in se podali za nosom! S prijatelji iz Planinskega društva Velenje že kaj nekaj let skrbimo za to, da tik pred festivalom prevetrimo glave in na vse pogledamo z malo višje nadmorske višine.
Preberi več
3. 9. 2022

Pikina jadralna regata

Morjeplovci vseh dežel smo se v soboto opoldne, 3. septembra 2022, zbrali pri Velenjskem jezeru. S Klubom vodnih športov že vrsto let prirejamo Pikino jadralno regato v razredu Optimist.
Preberi več
1. 9. 2022

Pikina programska knjižica je tu!

Sestavljala, premikala, dodajala, obrnila okrog, potuhtala in prespala – potem pa dvakrat udarila po mizi, štirikrat globoko vdihnila in se dokončno odločila! Tako nekako je potekal zapleten proces, imenovan Pikin narobe program. Pa močno držim pesti, da je v njem vse tako, kot sem si zamislila. Vabim vas, da se sprehodite po njegovi tiskani obliki tudi sami. Če ste taki frajerji, da znate brati, to naredite na glas in skupaj z družino in prijatelji označite vse, kar bi radi na našem 33. druženju videli, slišali, doživeli in preizkusili. No, mogoče boste potrebovali celo več kot en flomaster! Se vidimo in si mežikamo! Do programske knjižice vas loči še en klik ...
Preberi več
1. 9. 2022

Pikin festival na znamkah in razglednicah

Pikin festival že od samega začetka posveča posebno pozornost pošti in poštnim aktivnostim, ki so tudi del literarne zgodbe Astrid Lindgren.
Preberi več