Show menu

Sporočila za javnost - September 2019

Velenje, 15. 9. 2019

Končal se je 30. Pikin festival - Po številu obiskovalcev in bogatih vsebinah presegel pričakovanja

V nedeljo, 15. 9. 2019, se je z zaključno svečanostjo in podelitvijo zlatih pik končal jubilejni 30. Pikin festival. V sedmih dneh je v središče Velenja privabil več kot 100.000 ljudi, ki so se tokrat zabavali na razigrani mestni zabavi pod naslovom Pika se po mestu potika, ki je postregla z odličnimi in raznovrstnimi programskimi vsebinami.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2019

Začel se je 30. Pikin festival

S svečanim odprtjem se je v Velenju začel jubilejni 30. Pikin festival, največja prireditev za otroke in družine v Sloveniji. Piko je v središču mesta ob pestrem spremljevalnem programu pričakalo več kot 3000 ljudi, množica malih Pik in gusarjev, rojstnodnevna torta presenečenja in prekrasno vreme – same dobre popotnice za naslednjih šest živahnih dni festivala, ki se bo sklenil v nedeljo, 15. septembra.
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman - podelitev naziva častna Pikina ambasadorka

Predfestivalsko dogajanje 30. Pikinega festivala, ki se bo s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. 9., v središču Velenja, se bo jutri (v četrtek, 5. 9.) nadaljevalo v Galeriji Velenje. Ob 18. uri bodo tam odprli razstavo Ilustracije za vse generacije priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman. Avtorica uradne podobe festivala bo ta večer prejela tudi naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 9. 2019

Pikine razstave

30. Pikin festival se bo v središču Velenja s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, Pika pa bo že ta teden polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Pikinega festivala ter v svet otroške domišljije. Izpostaviti velja odprtje razstave Ilustracije za vse generacije Jelke Reichman, ki bo v Galeriji Velenje v četrtek, 5. septembra, ob 18. uri, saj bo ob odprtju umetnica prejela naziv častna Pikina ambasadorka. – Pred uradnim odprtjem festivala še Pikin planinski pohod in Pikin kino
Preberi več