10. 03. 2022 ob , Galerija Velenje

Paola Korošec, Zazri se

Prehajanje iz trenutka v trenutek iz tukaj in zdaj v novi tukaj in zdaj je gibalo življenja. A ko se prehod onemogoči se zavemo meje.

Razstava raziskuje meje materialnega (in materialnost meje). Ta izrazit kiparski element nas popelje od karamele in peska preko papirja do grafita. Ob tem je gledalec vabljen, da se do meje opredeli, jo z lastim posegom spremeni, stopi na drugo stran, ali prestopi v prostor spomina na igro. Drugačni horizonti. Morda kot tisti, v katerega zrejo rudarji, spremenljiv, ki gre lahko v spomin ali kot stopljeni sladkor v pozabo.

Paola Korošec (1969, Ljubljana) je akademska kiparka. Študij kiparstva je zaključila leta 1993 pri prof. Dragu Tršarju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Sodeluje na različnih kiparskih in restavratorskih projektih doma in v tujini. Njeno delo se pogosto dotika problema prostora in se prepleta s skrbjo za ohranjanje kulturne dediščine. V zadnjem času intenzivneje sodeluje z različnimi muzeji in drugimi institucijami na področju arheološke keramike in računalniške 3D modelacije. Koroščeva je prejemnica številnih nagrad in priznanj. Med drugimi nagradami je prejela študentsko Prešernovo nagrado za kiparstvo, priznanje na Majskem salonu ZDSLU na temo Voda (2014) in isto leto tudi priznanje za kvalitetno delo na 3. Mednarodnem festivalu likovne umetnosti Kranj z vsebinsko in medijsko večplastnost asemblaža. Živi in ustvarja v Ljubljani. Prejemnica Jakopičevega priznanja  2021.

Razstava bo odprta do 16. aprila 2022.

Za obisk dogodka je potrebno spoštovanje aktualnih ukrepov (nošnja maske) za zajezitev širjenja koronavirusa.

http://www.velenje-events.si/si/imagelib/header-banner//default/Galerija%20Velenje/PAOLA_Jakopi%c4%8deva%20nagrajenkaPeterUhan.jpg / <image>1000008117</image> <categories> </categories> <locations> <location>349</location> </locations> <target_audience> </target_audience> <dates> <range> <from>10.03.2022</from> <to>16.04.2022</to> <range_time_from></range_time_from> <range_time_to></range_time_to> </range> </dates> <time_from></time_from> <time_to></time_to> <organizer_selector>2206</organizer_selector> <organizer></organizer> <coorganizer></coorganizer> <organizer_data> <email></email> <phone></phone> <website></website> </organizer_data> <price></price> <general> <subtitle></subtitle> <summary>&lt;p&gt;Prehajanje iz trenutka v trenutek iz tukaj in zdaj v novi tukaj in zdaj je gibalo življenja. A ko se prehod onemogoči se zavemo meje. &lt;/p&gt; &lt;p&gt;Razstava raziskuje meje materialnega (in materialnost meje). Ta izrazit kiparski element nas popelje od karamele in peska preko papirja do grafita. Ob tem je gledalec vabljen, da se do meje opredeli, jo z lastim posegom spremeni, stopi na drugo stran, ali prestopi v prostor spomina na igro. Drugačni horizonti. Morda kot tisti, v katerega zrejo rudarji, spremenljiv, ki gre lahko v spomin ali kot stopljeni sladkor v pozabo. &lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;strong&gt;Paola Korošec&lt;/strong&gt;&amp;nbsp;(1969, Ljubljana) je akademska kiparka. Študij kiparstva je zaključila leta 1993 pri prof. Dragu Tršarju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Sodeluje na različnih kiparskih in restavratorskih projektih doma in v tujini. Njeno delo se pogosto dotika problema prostora in se prepleta s skrbjo za ohranjanje kulturne dediščine. V zadnjem času intenzivneje sodeluje z različnimi muzeji in drugimi institucijami na področju arheološke keramike in računalniške 3D modelacije. Koroščeva je prejemnica številnih nagrad in priznanj. Med drugimi nagradami je prejela študentsko Prešernovo nagrado za kiparstvo, priznanje na Majskem salonu ZDSLU na temo Voda (2014) in isto leto tudi priznanje za kvalitetno delo na 3. Mednarodnem festivalu likovne umetnosti Kranj z vsebinsko in medijsko večplastnost asemblaža. Živi in ustvarja v Ljubljani. Prejemnica Jakopičevega priznanja&amp;nbsp; 2021.&lt;strong&gt;&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Razstava bo odprta do 16. aprila 2022.&lt;/p&gt; &lt;p&gt;&lt;/p&gt; &lt;p&gt;Za obisk dogodka je potrebno spoštovanje aktualnih ukrepov (nošnja maske) za zajezitev širjenja koronavirusa.&lt;/p&gt;</summary> </general> <approved>True</approved> <content> </content>