Aktualne novičke

Pika se poslavlja

Kot vsake pravljice je tudi vsake igre enkrat konec. Tako se zaključuje tudi 32. Pikin festival, ki je v Velenje prinesel igro za vse. Junakinja Pika Nogavička se bo poslovila danes ob 18. uri s koncertom Bepop Ladies na Titovem trgu. Uro prej (ob 17. uri) se bo na Mestnem otroškem igrišču začel sprejem župana Mestne občine Velenje Petra Dermola za novorojenčke. Sledila mu bo otroška predstava Greva pod objem gora, v kateri nastopa velenjski komik Uroš Kuzman.

V Pikinem znamenju bodo še ves september galerije in razstavišča: Galerija eMCe plac, kjer je na ogled razstava Done Pratnekar z naslovom Spomini neke reke, Knjižnica Velenje, kjer je kar pet Pikinih razstav, atrij Velenjskega gradu, kjer je multmedijsko razstavo Šaleška dolina – dolina gradov postavil Stane Špegel, obe avli Doma kulture Velenje, kjer so razstavljeni Pikini portreti z otroškega likovnega natečaja, Galerija Velenje pa bo osrednjo Pikino razstavo Zvonka Čoha gostila do 2. oktobra ob torkih, sredah in petkih med 10. in 18. uro, ob četrtkih med 10. in 20. uro, ob sobotah pa med 10. in 13. uro.

To nedeljo (19. septembra) Pika vabi še na Pikino planinsko avanturo, ki bo med 9. in 11. uro potekala v okolici Škalskega jezera. Pika vas pričakuje na mostu pri ribiškem domu. Če bo deževalo, pa vas bo na planinsko pustolovščino popeljala prihodnjo nedeljo (3. oktobra).

NAZAJ NA NOVIČKE