Aktualne novičke

Pika vabi na ogled razstav v Knjižnici Velenje

Kar pet jih je, med njimi pa je zagotovo najbolj pikastična razstava knjig Pika Nogavička iz celega sveta. Knjižnici je Pikine knjige posodil zbiratelj Andrej Šter in celo dovolil, da obiskovalci knjige prelistajo. Če znajo tuje jezike, denimo japonsko sli rusko, jih lahko tudi preberejo! »Krasno! Toliko knjig, vse so drugačne in vse pripovedujejo o meni!« je ponosna Pika.

Na otroškem oddelku knjižnice najdete izdelke, ki so jih na temo Družinska potepanja s Piko ustvarili otroci Vrtca Velenje. Letošnje leto so namreč preživljali še posebej veliko časa s svojimi starši in se z njimi ter s Piko potepali po mestu in okolici. Na podlagi asociacij so izdelali ljubke figurice. »Nastali so krasni umetniški izdelki!« zagotavlja Pika.

V razstavišču domoznanskega oddelka lahko občudujete razstavo o 30. Pikinem festivalu. »Lani smo namreč praznovali okroglo obletnico našega druženja,« nas je opomnila Pika. Na razstavi lahko obujamo spomine na pretekla druženja s Piko in na njene podvige. Prejšnja leta je namreč potekal Pikin festival ves teden, letos pa le en vikend. 

NAZAJ NA NOVIČKE