Show menu

Novice - September 2020

Velenje, 29. 9. 2020

Postavitev in odprtje pikaste razstave Vrtca Velenje

Če ste mislili, da je Pikinega festivala že čisto konec ter da Piki nekje sredi morja na poti na otok Taka Tuka že piha veter v laseh, ste se močno zmotili! Pika se je glede na vse razmere odločila, da bo še malo ostala v Velenju ter ušpičila še kakšno norčijo ali dve. Prvo pripravlja že v sredo, 30. 9. 2020, od 12. ure dalje!
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Bepop Ladies širijo pozitivno energijo

Saj se spomnite skupine Bepop, kaj ne? Tudi Pika jo je oboževala, zato se je zelo razveselila novice, da so se Ana Praznik, Tinkara Fortuna in Alenka Husić ponovno združile v skupino Bepop Ladies. Ob skupnem ustvarjanju se posvečajo tudi lastnim projektom. Pika je izvedela več. Vas zanima? Preberite pikast intervju!
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Piki se je sfrčkljalo

Na Rumenem odru v Kinu Velenje sta Pika in Kinozaver sprejela prav posebno gostjo – klovneso Profesorico Sfrčkljano. Prijatelji jo kličejo Ifigenija, kar je bilo Piki lažje izgovoriti kot Sfrčkljana. Tudi Kinozavru se je jezik kar frčkljal ob tej besedi.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Juri Muri in daljna Afrika

Pika in gusar ste vsa navdušena pritekla na oder kulturnega doma in pozdravila ljubitelje gledališča. »Kako čudovito je to, da še rastejo takšni otroci, ki uživajo v gledaliških predstavah kot jaz, Tomaž in Anica,« se je veselila Pika.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Damjana Golavšek in Mojca Pokrajculja

Na Pikino nedeljo je Rdeči oder v velenjski glasbeni šoli zaživel z glasbeno-gledališko predstavo Damjane Golavšek: Mojca Pokrajculja.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Vstopnice za današnje predstave so vse razprodane!

Dragi Pikini prijatelji. Spet ste bili pridni - tudi vstopnice za današnje predstave so že skoraj vse pošle.
Preberi več
Velenje, 27. 9. 2020

Vabljeni na drugi dan Pikinega mini vikenda!

Dobro jutro, ste že pripravljeni na nov sončen dan s Piko? Vsi odrski dogodki zaradi nizkih temperatur ostajajo v dvoranah (od 9. ure naprej je možen dvig brezplačnih vstopnic na vseh festivalskih blagajnah - dokler ne poidejo). Titov trg pa vabi na ustvarjalno preživljanje in postanek v Pikinem mestu. Sprehodite se tudi do knjižnice, gradu in galerije, kjer so tudi pripravili zanimiv Pikin program.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika te pričakuje tudi v Knjižnici Velenje

Saj že veste, da Pika ne bere rada. Pa ne zato, ker je knjige ne bi zanimale, temveč zato, ker si zgodbe raje izmisli kar sama. Kadar pa vendarle potrebuje malo navdiha, pa se odpravi v Knjižnico Velenje, kjer je za svoje prijatelje pripravila tudi zanimive delavnice.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Anika Horvat bi s Pikino močjo premagala krivico

Na Pikino soboto je otrokom prepevala Anika Horvat. To je prijetna gospodična, ki svoj pevski duh krepi že od devetega leta. »Hej, jaz sem stara devet let!« je zaploskala Pika, ko je to izvedela. Sklenila je, da želi o Aniki izvedeti še več, zato jo je povabila na klepet in ji zastavila nekaj nagajivih, pikastičnih vprašanj.
Preberi več
Velenje, 26. 9. 2020

Pika se je učila čarati

Čeprav je ves Pikin festival čaroben, je imela danes čarovnija prav posebno moč. Pikin prijatelj Magic Aleksander iz neke daljne dežele, kjer je čarovnija v šoli obvezni predmet, je s svojo predstavo Kino Velenje spremenil v pravi čarovniški studio.
Preberi več