Sodelujemo

Pikin fotografski natečaj

Pikin fotografski natečaj

crocodile

Muzej Velenje že 31. leto zapored sooblikuje Pikin festival – največji dogodek za otroke in družine v Sloveniji. Čeprav bo letos zaradi posebnih razmer, ki so posledica pojava novega koronavirusa, festival potekal v manjšem obsegu, ne bodo manjkali številni že tradicionalni dogodki. Med te zagotovo sodi tudi Pikina fotografska razstava na Velenjskem gradu, ki jo bodo velenjski muzealci, kot že nekajkrat doslej, pripravili s pomočjo fotografskega natečaja za osnovnošolce.

Muzej Velenje torej vabi osnovnošolce iz Šaleške doline, da sodelujejo na Pikinem fotografskem natečaju, ki letos nosi naslov »Po pikastičnih obronkih Šaleške doline«. Z natečajem želi Muzej Velenje otroke in družine spodbuditi k spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Šaleške doline. Domače okolje je v letu, ki smo ga in ga še vedno doživljamo pod vodilom »Zdaj je čas. Moja Slovenija«, še toliko bolj zanimiva in aktualna tema.

Po obronkih Šaleške doline poteka Šaleška planinska pot, katere zadnja kontrolna točka je Velenjski grad, ob njej pa je najti še več enot Muzeja Velenje. Ker letos mineva 45 let od izida vodnika po Šaleški planinski poti, so ji v Muzeju Velenje namenili posebno pozornost. Pripravili so več dogodkov, s katero so predstavljali pot in vodnik po njej, ter razstavo, ki je bila na ogled v Podhodu Pošta, še vedno pa jo lahko najdete v spletni galeriji Slovenskega planinskega muzeja. Muzej Velenje k raziskovanju Šaleške planinske poti vabi tudi s Pikinim fotografskim natečajem. Pot je namreč povezana tudi s Pikinim festivalom, saj je bil dolga leta del festivala tudi Pikin planinski pohod, ki so ga organizatorji pripravili po krajših odsekih Šaleške planinske poti.

Pikin fotografski natečaj je odprt do ponedeljka, 14. septembra 2020, odprtje razstave pa bo v sredo, 23. septembra, ob 17. uri na Velenjskem gradu.

Za več informacij se lahko zainteresirani obrnejo na kustosinjo pedagoginjo Muzeja Velenje Ono Čepaityte Gams (e-naslov: ona.gams@muzej-velenje.si, tel. 051/382374).