Sodelujemo

Dobrodelna Pika

Novo sonce – Pika pomaga

cat
Majhno dobro delo prekosi velike besede,« je moto Pikine humanitarne akcije, s katero želimo otroke opozoriti na stiske njihovih sovrstnikov. Letos, ko se Pika po mestu potika in razveseljuje številne otroke, bomo v Pikinem »šparovčku« zbirali denar za tiste, ki se ji ne morejo pridružiti, ker jih je v bolniške postelje prikovala bolezen.

S sredstvi, ki jih bomo zbrali na jubilejnem 30. Pikinem festivalu, bomo poskrbeli za organizirane obiske malih bolnikov v bolnišnicah. Obiskala jih bo nagajiva Pika, ki bo s seboj peljala tudi prijatelje. Izvedli bodo lutkovno predstavo in ustvarjalne delavnice. Skupaj bodo pričarali Sonce v bolniške sobe, veselje, nasmehe na obrazih in iskrice v očeh otrok, ki jim vsi želimo, da čim prej ozdravijo!

Pikinih dobrodelnih 30 x 30

pika

Ob 30. obletnici festivala smo organizirali še eno, zelo dragoceno in prav posebno dobrodelno akcijo, ki smo jo poimenovali 30 za 30. 30-tim Pikinim sovrstnikom iz socialno ogroženih družin v občini Velenje bomo v šolskem letu 2019/2020 omogočili  brezplačno obiskovanje izvenšolskih dejavnosti, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti. Izpeljavo akcije omogočajo zavodi, društva in podjetja, ki tovrstne dejavnosti izvajajo, in nam bodo priskočili na pomoč kot donatorji storitve.