Opis prizorišč

Titov trg

Titov trg: Ulična zabava

crocodile

Pika prireja čajanke na drevesu, rada meri svojo moč, se igra ulične igre, riše, kjer ni papirja, in prireja ulične norčije, kjer se ji zahoče. Prav v tem duhu bo zaživel osrednji velenjski trg. Pika bo priredila cirkuško obarvano dogajanje, ki ga nikakor ne smete zamuditi.

Nastopili bodo izbrani slovenski in tuji ulični umetniki, igralci, plesalci, akrobati. Srečali bomo artiste na trapezu in hoduljah, vrvohodce, unikatne multiinštrumentaliste, čarovnike in čarovnice, pisane hula hoop obroče in živa drevesa. Ne bo manjkalo ne glasbe ne uličnih iger, ki vas bodo zapeljale v vse vrste ustvarjalnih presenečenj veselega festivalskega rajanja.

Poulični nastopi

pika

Običajno moramo imeti srečo, da jih srečamo ob pravem trenutku na pravem kraju, na Pikinem festivalu pa bodo prisotni vse dni.

Ulični umetniki imajo svoj oder in dvorano kar na prostem in tako bomo lahko na Titovem trgu občudovali raznovrstne spretnosti teh ustvarjalcev svobodnega in pustolovskega duha, ki se z lahkoto kosajo s spretnostmi vrhunskih športnikov in igralcev.

Prisluhnili bomo lahko glasbilu, sestavljenemu iz nešteto glasbil, občudovali vrvohodko, se čudili spretnostim žonglerjev in se smejali klovnovskim norčijam.

Omare stare šare

cat
Omare stare šare so majhni svetovi, ki v javnem prostoru čakajo svojega raziskovalca.

Za škripajočimi vrati se skrivajo intimne atmosfere otroških spominov, lokalnih zgodb, mitoloških bitij in prostorske poezije, ki razburkajo domišljijo, angažirajo vse vaše čute in vas dobesedno potegnejo vase …

Kolektiv Tretja roka počne tisto, kar bi lahko počeli vsi, če ne bi imeli „samo dveh rok“, pri tem pa uporablja stvari „iz druge roke“, jih preoblikuje, sestavlja, posreduje naprej ali nazaj – čisto vseeno, samo da na koncu pridejo “v prave roke”.

Vabljeni v edinstveno interaktivno prostorsko instalacijo.

Interaktivni zabavni kotički

crocodile
Pod pisanimi zastavami navideznega cirkuškega šotora bomo lahko uganjali zabavne vragolije, kot so zbijanje konzerv, merjenje moči s kladivom in metanje klobukov na metlina držala.
Končno bomo lahko brezskrbno delali tudi to, kar je običajno strogo prepovedano doma; namreč skakanje po trampolinih iz starih vzmetnic in urjenje v obračanju in lovljenju palačink.

Drsali bomo s krtačami na nogah in se preskusili v hoji na hoduljah.