Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 2. 8. 2019

Bliža se jubilejni 30. Pikin festival

Priprave na 30. Pikin festival so polnem teku. Tako za organizatorje kot za obiskovalce bo letošnji jubilej največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji poseben, saj ga bomo praznovali v središču Velenja in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka in Pikina dolgoletna prijateljica Jelka Reichman.
Preberi več
Velenje, 12. 7. 2019

Likovni natečaj »Pika se po Sloveniji potika«

Ker je za Piko vsak dan nov izziv in dogodivščina, se je odločila, da vas povabi k sodelovanju na svojem likovnem natečaju »Pika se po Sloveniji potika«. Ker zelo rada potuje in raziskuje, vas poziva, da ustvarite posebno razglednico, na kateri ustvarja norčije v vašem domačem kraju.
Preberi več
Velenje, 10. 7. 2019

Zaključili smo z izborom del natečaja »Pikina nova oblačila«

Zaključili smo z izborom del natečaja »Pikina nova oblačila«. Zbrani predlogi so ponudili veliko izvirnih, posebnih, celo drznih idej, kako obleči Piko ob njem jubilejnem prihodu v Velenje.
Preberi več
Velenje, 4. 7. 2019

Pikin fotografski natečaj za osnovnošolce Šaleške doline

V času največje prireditve za otroke v Sloveniji v atriju Velenjskega gradu Muzej Velenje že vrsto let pripravlja Pikino fotografsko razstavo. Tokrat so se odločili, da k sooblikovanju povabijo osnovnošolce Šaleške doline.
Preberi več