Medijsko središče

Sporočila za medije

Velenje, 22. 7. 2021

Bliža se 32. Pikin festival

Med 10. in 15. septembrom 2021 bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Čeprav je festival še vedno mini, bodo doživetja, ki jih pripravlja Pika, maksi. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala Igra za vse. Pričakujemo vas z novimi in starimi igrami, z novimi in starimi »forami«, z novimi in starimi upi in pričakovanji. Z zvoki in barvami odrov, razstavišč in pouličnih vragolij vas bomo popeljali na nepozabno avanturo igrivih dogodivščin!
Preberi več
Velenje, 24. 9. 2020

Pred vrati je 31. Mini Pikin festival

Mini Pikin festival je s predfestivalskimi dogodki že narahlo odprl svoja vrata, glavnina dogodkov pa se bo odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. Zaradi slabše vremenske napovedi in hladnega vremena je prišlo do kar nekaj sprememb.
Preberi več
Velenje, 16. 9. 2020

Bliža se 31. Pikin festival

Letošnji Pikin festival bo – pa čeprav tako poseben in drugačen, kot ni bil še nikoli. Njegova že 31. izdaja se bo pod imenom Mini Pikin festival odvijala v soboto in nedeljo, 26. in 27. septembra 2020. V mestno središče Velenja bo Pika vabila družine, vsa prizorišča in dogajanje pa je Festival Velenje kot glavni organizator festivala programsko in organizacijsko zasnoval v skladu s trenutnimi ukrepi in omejitvami NIJZ. V predfestivalskem tednu, od ponedeljka, 21. septembra dalje, se bo zvrstilo kar nekaj manjših spremljevalnih dogodkov.
Preberi več
Velenje, 15. 9. 2019

Končal se je 30. Pikin festival - Po številu obiskovalcev in bogatih vsebinah presegel pričakovanja

V nedeljo, 15. 9. 2019, se je z zaključno svečanostjo in podelitvijo zlatih pik končal jubilejni 30. Pikin festival. V sedmih dneh je v središče Velenja privabil več kot 100.000 ljudi, ki so se tokrat zabavali na razigrani mestni zabavi pod naslovom Pika se po mestu potika, ki je postregla z odličnimi in raznovrstnimi programskimi vsebinami.
Preberi več
Velenje, 9. 9. 2019

Začel se je 30. Pikin festival

S svečanim odprtjem se je v Velenju začel jubilejni 30. Pikin festival, največja prireditev za otroke in družine v Sloveniji. Piko je v središču mesta ob pestrem spremljevalnem programu pričakalo več kot 3000 ljudi, množica malih Pik in gusarjev, rojstnodnevna torta presenečenja in prekrasno vreme – same dobre popotnice za naslednjih šest živahnih dni festivala, ki se bo sklenil v nedeljo, 15. septembra.
Preberi več
Velenje, 4. 9. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman - podelitev naziva častna Pikina ambasadorka

Predfestivalsko dogajanje 30. Pikinega festivala, ki se bo s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. 9., v središču Velenja, se bo jutri (v četrtek, 5. 9.) nadaljevalo v Galeriji Velenje. Ob 18. uri bodo tam odprli razstavo Ilustracije za vse generacije priznane slovenske ilustratorke Jelke Reichman. Avtorica uradne podobe festivala bo ta večer prejela tudi naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več
Velenje, 2. 9. 2019

Pikine razstave

30. Pikin festival se bo v središču Velenja s svečanim odprtjem začel v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, Pika pa bo že ta teden polno zaposlena z odpiranjem Pikinih razstav, ki bodo obiskovalce v različnih razstaviščih po vsem mestu popeljale po preteklosti, sedanjosti in prihodnosti Pikinega festivala ter v svet otroške domišljije. Izpostaviti velja odprtje razstave Ilustracije za vse generacije Jelke Reichman, ki bo v Galeriji Velenje v četrtek, 5. septembra, ob 18. uri, saj bo ob odprtju umetnica prejela naziv častna Pikina ambasadorka. – Pred uradnim odprtjem festivala še Pikin planinski pohod in Pikin kino
Preberi več
Velenje, 26. 8. 2019

Pred vrati je 30. Pikin festival

V Velenju je že vse pripravljeno na jubilejni 30. Pikin festival, ki bo za organizatorje kot za obiskovalce te največje prireditve za otroke in družine v Sloveniji nekaj posebnega, saj ga bomo praznovali v središču Velenja, tam, kjer se je izvorno začel, in v zgodnejšem terminu – od 9. do 15. septembra. Njegov moto bo Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica pa odlična ilustratorka Jelka Reichman. Festival bomo s prihodom Pike slovesno odprli v ponedeljek, 9. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu, ostala prizorišča festivala z delavnicami in drugimi aktivnostmi pa bodo zaživela v torek, 10. septembra, ob 9. uri.
Preberi več
Velenje, 20. 8. 2019

Odprtje razstave Jelke Reichman v Galeriji Velenje

V četrtek, 5. septembra 2019, bomo ob 18. uri v Galeriji Velenje odprli razstavo JELKE REICHMAN z naslovom Ilustracije za generacije. Spoštovana ilustratorka in častna pokroviteljica 30. Pikinega festivala bo letos kot prva dama v zgodovini festivala prejela naziv častne Pikine ambasadorke.
Preberi več
Velenje, 19. 8. 2019

Častna pokroviteljica Pikinega festivala bo Jelka Reichman

Pika se bo v času letošnjega jubilejnega 30. festivala med 9. in 15. septembrom 2019 potikala po mestnem središču, družbo pa bodo njej in obiskovalcem delale tople podobe odlične slovenske ilustratorke Jelke Reichman, ki jo s Piko veže dolgoletno prijateljstvo. Letos ji bo Pika na odprtju razstave njenih del v Galeriji Velenje podelila naziv častna Pikina ambasadorka.
Preberi več