Medijsko središče

Sporočila za medije

Janja Garnbret postala Pikina ambasadorka

Pogovorni večer je vodila Bojana Špegel, ki se je s sogovornico sprehodila po njeni kratki, a neverjetno uspešni športni poti, pokukali pa sta tudi v njeno življenje za plezalnimi stenami. V spremljevalnem kulturnem programu je nastopila mlada pevka Ela Ana Novak. Janji je za njene športne uspehe in pogumno držo čestital tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki ji je hkrati izrekel dobrodošlico, kadarkoli jo bo pot zanesla v naše mesto, s katerim je Janja tesno povezana po športni in prijateljski plati.

Da je Pika za svojo ambasadorko izbrala prav Janjo Garnbret, prav gotovo ni naključje, saj je o njej razmišljala že pretekla leta, a so Janji treningi in tekmovanja preprečevali, da bi obiskala Pikin festival, zato smo letos še posebej veseli in počaščeni, da je uspela sprejeti to nalogo. Zanjo je več kot prava izbira in to ne samo zaradi številnih športnih dosežkov, ki že preraščajo v presežke, pač pa tudi zato, ker jo krasijo vrednote in lastnosti, ki jih premore tudi Pika, in služijo kot odličen zgled vsem otrokom sveta. V mislih imamo Janjin neustrašen pogum, njeno neverjetno moč, predanost in vztrajnost pri delu, srčni optimizem in širok nasmeh.

Najmočnejši dekleti na svetu sta v županovi prisotnosti podpisali častno listino – Pika je sicer narisala zgolj piko in nogavičko. Janja bo o Piki in njenem festivalu od zdaj naprej širila dober glas po svetu, ko pa bo Pika zbrala dovolj poguma, se bosta pomerili tudi v dvigovanju konja, saj tudi mi že nestrpno čakamo na odgovor, katera od njiju je res najmočnejša deklica na svetu.



NAZAJ NA NOVIČKE