Medijsko središče

Sporočila za medije

Začel se je 30. Pikin festival

Pikin festival se bo letos pod motom Pika se po mestu potika odvijal na treh osrednjih lokacijah v središču Velenja. Rdeča dvorana kot vila Čira Čara in osrednje otroško igrišče, kjer bo doma utrip umetnosti, bosta z raznovrstnimi vsebinami zaživela jutri, v torek, 10. 9., Titov trg pa je Pika v središče velike mestne zabave spremenila že s slavnostnim odprtjem, ki je ob 17. uri na trg privabilo množico ljudi, med katerimi so prevladovale družine.

Domačina Tomaž Hudomalj in Tanja Postružnik, tesna Pikina prijatelja, sta povezovala slovesnost, ki se prvi vrhunec doživela z nastopom odlične akrobatske skupine Dunking Devils. Več kot 400 otrok Vrtca Velenje je, preoblečenih v Pike in gusarje, z zastavicami in ob spremstvu vzgojiteljic v prisrčnem sprevodu vkorakalo na prizorišče in Piki zapelo njeno pesem. Navihano devetletnico so na svojih ramenih do odra v spremstvu mažoretk, kapitana Nogavičke, Tomaža, Anice in drugih prijateljev, prinesli akrobati Dunking Devils. Pika je iz rok podžupana Mestne občine Velenje Petra Dermola prejela župansko letno in s tem za teden dni prevzela mestno oblast. S strehe Galerije Velenje, v kateri trenutno svoje ilustracije razstavlja letošnja častna Pikina ambasadorka Jelka Reichman, se je spustila rojstnodnevna torta, Pika pa je s skokom skoraj v slogu akrobatskih gostov uradno odpra festival. Seveda pa se je zbrana množica zabavala tudi ob glasbi zasedbe The Hišn' band, plesu, petju, cirkuških artistih in čisto pravi sladki poslastici za vsakega obiskovalca.

Ob 19. uri smo v preddverju male dvorane Doma kulture Velenje odprli še fotografsko razstavo Ksenije Mikor, ki festival skozi objektiv spremlja že vrsto let, tokrat razstavljene fotografije pa nosijo naslov Pikin veseli teden.

Festivalsko dogajanje se bo od jutri dalje začenjalo vsak dan ob 9. uri na vseh treh osrednjih prizoriščih.

Več o programu festivala najdete na prenovljeni Pikini spletni strani www.pikinfestival.si.

NAZAJ NA NOVIČKE