Medijsko središče

Sporočila za medije

Pikin fotografski natečaj za osnovnošolce Šaleške doline

V času največje prireditve za otroke v Sloveniji v atriju Velenjskega gradu Muzej Velenje že vrsto let pripravlja Pikino fotografsko razstavo. Tokrat so se odločili, da k sooblikovanju povabijo osnovnošolce Šaleške doline. Fotografiranje je, odkar imamo pametne telefone, vsakodnevna dejavnost večine mladih in verjamemo, da bodo z veseljem kakšno fotografijo posneli tudi v počastitev rojstnih dni Pikinega festivala (30 let) in mesta Velenje (60 let).

Šestdeset let je lahko za človeka (sploh skozi oči osnovnošolca) veliko, za mesto pa vsekakor ne. Kako naše, verjamemo, da še vedno mlado in mladostno mesto, vidijo osnovnošolci? Kaj jim je v Velenju še posebej ljubo, kateri so njihovi najljubši mestni kotički, katera stavba v mestu jim je najbolj všeč, so opazili kakšen poseben detajl, kaj se jim zdi zanimivo, vredno ogleda, kaj bi najraje pokazali nekomu, ki našega mesta še ne pozna, kam bi v času njenega obiska v Velenju povabili razigrano Piko Nogavičko? Odgovore na vsa ta in še kakšno drugo vprašanje o najmlajšem slovenskem mestu naj nam podajo s svojimi fotografijami.

Natečaj traja do petka, 23. avgusta 2019 , za več informacij pa se lahko obrnete na kustosinjo pedagoginjo Muzeja Velenje Tanjo Verboten (e-naslov: tanja.verboten@muzej-velenje.si, tel. 031/676-922).

Več o razpisu lahko najdete tukaj.

NAZAJ NA NOVIČKE