Aktualne novičke

Znan datum 34. Pikinega festivala!

Pozor, pozor: čas bomo zavrteli naprej in ga ustavili na čisto pravšnji dan, potem pa bomo odvihrali nazaj in spet pogledali naprej. Skratka, nič več in nič manj, ampak točno toliko kot je potrebno, da se srečamo ob pravem trenutku in na pravem mestu. In to bo v Velenju, natančno med 9. in 15. septembrom 2023, ko bo potekal že 34. Pikin festival! In če še niste sami uganili, kaj je tema letošnjega festivala - potovali bomo s Pikinim časovnim strojem!

Družinam in šolskim skupinam bomo ponovno ponudili bogat program s področja glasbe, gledališča, lutk, plesa, likovne umetnosti in kreativne ustvarjalnosti. Poslanstvo Pikinega festivala je med obiskovalci širiti igrivost ter radovednost, predvsem pa odkrivanje vsega novega na zanimiv in nekoliko drugačen način, tako kot je v maniri čisto posebne deklice Pike.

Program se bo odvijal na različnih lokacijah v središču Velenja. Želimo si, da bi se glavnina aktivnosti odvila na zunanjih prizoriščih, v kolikor pa nam tega vreme ne bo omogočalo, bomo programske točke preselili pod strehe kulturnih in športnih ustanov. Tradicionalno najbolj obiskan otroški festival v Sloveniji bo to leto na obisk vabil družine v najširšem smislu; šole in vrtci ter društva pa bodo obveščeni, da lahko otroci festival obiščejo v sklopu organiziranih skupin od ponedeljka do petka. 

NAZAJ NA NOVIČKE