Aktualne novičke

Na počitnice v Pikin kamp

Pikin kamp je edini na svetu, v katerem ne potrebuješ osebne izkaznice ali potnega lista. Le svoj prst, ki ga odtisneš na vstopnico, na katero bo Pikina receptorka zapisala tvoje narobe ime. "To je pravi Narobe svet!" sta se svojih narobe imen razveselila Naj in Ani. Na recepciji imajo zelo veliko dela, zato te bo receptroka morda poprosila, da ji pomagaš in se oglasiš na telefon. Ta neumorno zvoni. Vsi si namreč želijo na počitnice v Pikin kamp, ki ima le eno pravilo: narobe je prav! Zato v kamp vstopiš zadenjsko. "Bolj je narobe, bolj je prav!" se veseli Pika.

Pikin kamp te bo očaral z mnogimi kotički, v katerih so večne počitnice. Obiščeš lahko tabornike, ki ti bodo pokazali, kako lahko le iz dveh kosov zelo posebnega blaga sestaviš bivak. Indijanci pa ti bodo razkazali čisto pravi tipi, v katerem lahko zaigraš na afriške bobne. "Tum-ta-ta-tum-ta!" Če potrebuješ počitek, izberi šotor po svoji meri, saj je vsak malo drugačen. Če si želiš avanture, pa si lahko izposodiš Pikina potovalna vozila, ki te peljejo kamorkoli želiš, čeprav ostanejo na istem mestu.

V središču kampa najdeš igrišče in družabni prostor ob tabornem ognju, kjer lahko spoznaš nove prijatelje in jih povabiš na čisto pravo peščeno plažo. Skupaj lahko zidate gradove in delate potičke. "Joj, tega Alfred ne sme izvedeti, saj jih bo poskušal pojesti," se je spomnil Ficko in Alfreda raje povabil na supanje na travi, veslanje na suhem in ribarjenje deževnikov. V resnici je Alfredu najbolj všeč poležavanje na ležalniku in opazovanje tovorne ladje v pristanišču. "Nikoli ne veš, kdaj pripluje tovorna ladja polna sladkornih kock," se mu cedijo sline.

Pika pa največ časa preživi v disku z mega bleščicami in največjo disko kroglo v Pikini deželi, kjer skoraj ves dan praznuje novo leto. Namesto snežink pa padajo konfeti.

Kaj še potrebuje vsak kamp? Ficko in Alfred sta se praskala za ušesom, Pika pa je dvignila obe roki, poskočila in izstrelila: "Olajševalnico!"

NAZAJ NA NOVIČKE