Aktualne novičke

Pustolovščina po nAROBE SVETU

Kaj vse te čaka v Pikinem barvitem svetu ustvarjalnosti? Razišči veliko Pikino hišo presenečenj v Rdeči dvorani, kjer ustvarjamo, raziskujemo in izumljamo ter z vsemi čuti odkrivamo interaktivne iluzije. Pomagamo prijateljem in polnimo Pikin šparovček za cekine, s katerimi bo Pika razveselila otroke v Varni hiši v Velenju. Premagujemo tudi norčavi gibalni poligon, na dvorišču se podimo po skate parku in lovimo na stezi za gokart. Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret pa je namignila, da je v Rdeči dvorani tudi njen najljubši kotiček Pikine dežele. Uganeš, kaj skriva?

Na poti do središča Pikine dežele se lahko dodobra razgibaš na Mestnem otroškem igrišču, kjer je Pika postavila zabavne gibalne poligone, za starše pa je pripravila predavanje. "Tako je prav - igra je za otroke, šola pa za odrasle," je zadovoljna Pika. Na Titov trg te bo zagotovo zvabil vonj slastnih čalapink po Pikinem receptu, ki ga je Ficko izboljšal, saj v vsako čalapinko namaže malo več marmelade. Diši tudi po drugih prigrizkih, ki jih v okolici trga ne manjka. Okrepčilo ti bo dobro delo, saj te na trgu čaka kar dvajset interaktivnih spretnostnih igralnih postaj, veslanje na suhem in rajanje pod Alfredovim odrom z razgibanim glasbeno-scenskim programom. Ulični umetniki, igralci in plesalci prav vse obiskovalce spravijo v dobro voljo. Prav tako kot vrhunski igralci, znani režiserji, gledališki ustvarjalci in plesalci največjih slovenskih profesionalnih gledališč, ki nastopajo na Pikinem odru v Domu kulture Velenje. Po obisku Pikinega mesta, umetniških četrti in Galerije Velenje se ti bo morda prilegel počitek v Pikinem kampu ali na plaži. Obiščeš lahko indijanski tabor in tabornike. Kitke lahko popraviš v Pikinem frizeraju, nogavičke pa lahko zakrpaš v šivalnici. Novo garderobo najdeš na Pikinem modnem podstrešju, kjer lahko izmenjaš oblačila. V Pikini kuhinji pa lahko preizkusiš recepte, ki so pravi samo v Narobe svetu.

Na Titovem trgu poišči še Pikin šparovček in prispevaj cekin za otroke v stiski. Po Velenjski promenadi, kjer Pika med vikendom gosti Pikin Bazart, pa se lahko sprehodiš do parka pri gimnaziji, ki je zaživel v utripu umetniških četrti, Pikinih gibalnih izzivov in zabavnih igral. Fickov oder te bo razvajal z lutkovno, igrano in glasbeno produkcijo. V Pikinem vrtu dobrih idej se lahko skriješ pred vrvežem. Pravo oazo miru pa najdeš med konji. Iz parka lahko zaviješ v Glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega, kjer je na Tomaževem odru na ogled aktualna velenjska polprofesionalna produkcija. Lahko pa zaviješ v Kino Velenje v Hotelu Paka, kjer je lutkovno-gledališki Aničin oder.

Tudi to še ni vse! Pika te vabi tudi v Knjižnico Velenje, na Velenjski grad in v Klub eMCe plac, kjer si lahko ogledaš raznolike razstave. Razišči Pikino deželo, v kateri je narobe čisto prav!

NAZAJ NA NOVIČKE