Aktualne novičke

Pika vabi med knjižne police

Če ste se že sprehodili po Pikini deželi, ste zagotovo zavandrali tudi na Mestno otroško igrišče. Tam pod velikim košatim drevesom stoji ljubka hišica, pod njeno streho pa je neskončno poti do pravljičnih svetov. Le kje bi bilo lepše prebrati knjigo o Piki Nogavički kot pod veliko krošnjo, ki kar vabi, da kot Pika splezamo med veje. »Branje je super, a lahko si narediš še bolj zanimivo!« pomežikne Pika.

Ko je pravljice konec, je čas za oživljanje likov s pomočjo joge. »V Knjižni četrti namreč redno izvajamo pravljično jogo,« šepne Pika. »Zvijamo smo se kot kača v zgodbi Radovedna Marjanca Medvedna,« pokaže.

To pa še ni vse! V Knjižni četrti lahko tudi tekmuješ v lovljenju rib ali ustvariš Pikin izdelek. Pikine pomočnice vsak dan pripravijo novo ustvarjalno delavnico in vedno je nekaj posebnega.   
Včeraj pa je bilo v Knjižni četrti posebno slovesno. Pika je namreč podelila nagrade za Pikino bralno značko. Pikino nagrado in priznanje so dobile vse pridne Pike in skoraj nič poredni gusarji, ki so celo leto prebirali knjige in spoznavali pravljični svet. »Na pomoč pa sem poklicala svojega dragega prijatelja Primoža,« je Pika predstavila priljubljenega otroškega in mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana, ki je ustvaril pikastične zgodbe, kot so Košarkar naj bo in Peter Nos. »Potopite se v pisani svet črk, barv in podob!« Pika vabi v novo sezono bralne značke za otroke.

NAZAJ NA NOVIČKE