Aktualne novičke

Pikastično dogajanje v Galeriji Velenje

Galerija Velenje se v času Pikinega festivala spremeni v prizorišče prave likovne pustolovščine. V njej si lahko ogledate razstavo izjemnega slovenskega ilustratorja in risarja Zvonka Čoha. Razstava je res nekaj posebnega, saj je še našo Piko pustila brez besed. »In to se res redko zgodi,« prizna Pika, a se hitro znajde. »Ob takšnih risbicah so vse besede odveč.«

Pikini pomočniki vsak dan festivala vabijo v Galerijo Velenje na voden ogled humornih risb in ilustracij Zvonka Čoha, ki so navdihnile marsikatero delavnico in aktivnost v galeriji. V hudomušni družbi namreč lahko tudi ustvarjate, se učite in celo razgibavate. Če slišite lajanje ali pa rjovenje, ki prihaja iz atrija galerije, se ne ustrašite. To so mali obiskovalci delavnice živalske joge. »Kako pa se boš raztegnil kot lev, če zraven ne rjoveš,« je Pika na vseh štirih tiščala glavo v zrak.   

Na ustvarjalnih delavnicah se lahko vsak preizkusi v vlogi risarja, ilustratorja in animatorja. »Učimo se o stripih, animiranih filmih in kako pobarvati risbo z akvarelnimi barvami. Za ustvarjalni pripomoček bomo tudi uporabili volno. Ne za pletenje nogavic, temveč namesto čopiča,« namiguje Pika, ki ima tudi en problem. »Rada bi končala svojo neskončno zgodbo, a nikakor ne najdem časa,« potarna Pika. Pokažite vaše veščine in ji pomagajte!

Prav pikastično posebna pa je delavnica znakovnega jezika. Otroci spoznajo, kako se sporazumevajo gluhi in naglušni, ob zgodbi o Žigi Špagetu pa se naučijo osnov sporazumevanja z znakovnim jezikom.

V atriju galerije pa si lahko nekoliko oddahnete od pikastega rajanja ob čudoviti zunanji instalaciji, ki spominja na ilustracijo Zvonka Čoha za knjigo Vesela kmetija.

NAZAJ NA NOVIČKE