Aktualne novičke

Interaktivne igrarije

Se želiš preizkusiti v dvigovanju uteži, podiranju domin, spretnostnem nošenju jajc, ugotavljanju barve palačink, peki in v ciljanju tarč? »Nič lažjega,« pravi Pika in te vabi na obisk interaktivnih postaj na ploščadi pri Domu kulture Velenje.

Na prvi postojanki se lahko z dvigovanjem uteži ogreješ za tekmovanje s Piko v dvigovanju konja. Lahko premagaš najbolj močno deklico na svetu? Previdno – če te bo Pika premagala, ti bo na glavo postavila rdeče jabolko in vanj streljala z lokom.

Naslednji izziv ti izbere kar igra Marjanca. Pikini pomočniki zavrtijo vrtalko in navijajo zate, ko se spopadeš z novo nalogo. Z metom žoge lahko podiraš domine in stolp. »Ficko je velik ljubitelj povzročanja nereda, zato pazi, da te ne prehiti.«

Veš, da se lahko skozi igro marsikaj naučiš? Denimo štetja do 32. Ciljaj koše s številkami in seštevaj točke. Alfred bo ponosen! Pika ga vedno, ko se nauči česa novega, nagradi z dodatnimi Pikami. Abecedo že poznaš? Če še ne, ti bo Anica, ki že čisto sama bere in piše, pomagala črkovati P-I-K-A. Uporabita lahko kar pokrivalke s črkami in žogico. Že veš, kaj je tvoja naloga?

Na naslednji postaji so v stalni pripravljenosti Pikini kuharji. Premagati namreč moraš oviro in uspešno prinesti jajce na žlici do cilja. »Bo tebi uspelo? Meni ne vedno, pa nič ne de, saj moji pomočniki iz vsakega jajca spečejo tri čalapinke,« Pika navija, da bi tekmovalci čim prej izgubili ravnotežje. Kapitan Nogavička pa po tihem upa, da bodo kuharji spekli tudi njegovo najljubšo sladico – skutne čalapinke.

Pred pojedino pa moraš razvozlati še eno uganko: kakšne barve morajo biti ravno prav zapečene  čalapinke? Da se ne zažgejo, kih je potrebno obrniti. Vendar previdno, saj ti lahko akrobat Ficko izmakne čalapinko, če jo vržeš previsoko v zrak.

NAZAJ NA NOVIČKE