Aktualne novičke

Pika opozarja!

Varno na Pikin festival!

Ker vas veliko sprašuje, kako bo poskrbljeno za varnost na festivalu, smo pripravili nekaj smernic, s katerimi bo obisk festivala varna izkušnja!

Na Pikinem festivalu so skladno smernicami NIJZ in veljavnimi odloki za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk:

·        Ob vstopu na Pikina prizorišča smo kot organizator skladno z veljavnim Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji dolžni preverjati dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Najenostavnejši in najhitrejši način je, če imate dokazilo s QR kodo na papirju ali telefonu. (POZOR! SMS ne velja!) Ob predložitvi PCT dokazila boste prejeli zapestnico, ki vam bo omogočala lažji obisk vseh prizorišč. Dokazila niso potrebna za mlajše od 12 let.

·        Obvezna uporaba mask v vseh zaprtih prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. Maska je obvezna tudi za otroke, starejše od 6 let.

Obiskovalce prosimo, da ob obisku Pikinega festivala upoštevajo tudi ostala priporočila in navodila NIJZ:

·        Pred vstopom na Pikina prizorišča si razkužite roke.

·        Spoštujte varnostno razdaljo (vsaj meter in pol).

·        V dvorane vstopajte posamično.

·        Obiščite nas samo, če ste zdravi.

Čeprav Pika rada ukrivlja pravila, tokrat vse obiskovalce prosi za potrpežljivost in razumevanje – ponuditi vam želi zabavno, a tudi varno izkušnjo.

Obiskovalci se boste lahko v soboto in nedeljo testirali tudi na samem prizorišču festivala na Titovem trgu ob reševalnem vozilu. Možno bo le brezstično plačilo.

Pozor! V primeru zaostrovanja ukrepov bo za obisk festivala potrebno spoštovati takrat veljavne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Hvala za razumevanje.

NAZAJ NA NOVIČKE