Aktualne novičke

Anja, ti pa res znaš z besedami

Častno pokroviteljico 31. Pikinega festivala Anjo Štefan je s podpisom čisto prave listine z gusarskim pečatom povišala v Pikino ambasadorko. “Juhej, še ena čudovito posebna članica posadke!” je vzkliknila Pika, ki se ni mogla zadržati, da Anji, ki je pesnica, pisateljica, pripovedovalka in dolgoletna prijateljica vseh pravljičnih bitij, ne bi zastavila še nekaj vprašanj. “Samo da preverim, ali je tako spretna z besedami kot jaz s čalapinkami,” je pojasnila Pika.

Anja, ti si pesnica, pisateljica, pripovedovalka – tvoje življenje je polno pravljic. Katero pravljico si sama najraje prebirala, ko si bila še majhna deklica?
Ljudsko pravljico s Sicilije, imenuje se Sončeva hči, ki mi je bila zelo, zelo všeč. V živo sem si jo lahko predstavljala, kar videla sem se, da sem jaz tista čudežna deklica.

Če bi ti zavzela moje mesto, katera žival bi bila tvoja sopotnica, kot sta meni moja Ficko in Alfred?
Mogoče zajček, domači kunec. Doma smo imeli enega majhnega zajčka, ki se mi je zelo priljubil in je z mano plel vrt, tako da sploh ni potreboval ograjice, ampak je samo z mano skakljal po vrtu in me s smrčkom dregal v tazadnjo, ko sem čepela.

Praviš, da je jutro tvoj najljubši čas v dnevu, ko si najbolj sveža. Jaz tega sploh ne razumem, ker jutra prespim in se zbujam z nogami na vzglavniku. Imaš tudi ti kakšen pikast jutranji ritual?
Moji jutranji rituali so različni. Če zelo dobro spim in sem vsa polna energije, potem hitro vstanem in grem včasih kar takoj na sprehod ali kar takoj kaj potelovadit ali pa kar takoj delati. Če pa ne spim tako zelo dobro, oziroma če je spanja premalo, potem pa se še malo pretegujem in premišljujem, kaj se mi je tisto noč sanjalo.

Še nekaj me zanima. Kateri tvoj pravljični junak je najbolj podoben meni?
Mogoče teta Marjanca? Teta Marjanca je tudi ena taka odločna ženska figura, samo da je malo starejša od tebe.

Anja, ti pa res znaš z besedami!

NAZAJ NA NOVIČKE