Aktualne novičke

Bepop Ladies širijo pozitivno energijo

Skupina je bila nekaj časa ločena. Kako to, da ste se odločile za ponovno sodelovanje?

Pred 18 leti smo Bepop intenzivno ustvarjali, potem pa se je vsak posvetil lastnim projektom. Potrebovali smo pač malo oddiha. Ponovnega združenja pa smo si zaželele, ker se v resnici nismo  nikoli dokončno poslovile.  

Ali imajo vaše pesmi sporočila za otroke?

Skupna točka naših pesmi je pozitivna misel: glavo pokonci. Veliko nam pomeni, da lahko med ljudi širimo pozitivno energijo in nasmejanost. V današnjih časih je oboje še kako pomembno.

Kdo je vaše ciljno občinstvo?

Otroci, starši, babice, dedki, praktično vse generacije, ki nas pač poslušajo. Ne osredotočamo se posebej na to, komu naj bi bile pesmi namenjene. Vse se zgodi spontano. Pesem z naslovom Daj se nasmej je za današnje otroke tako prepoznavna, kot je bila za prejšnje generacije pesmica Kuža pazi.

Bi rekle, da so otroci težko občinstvo?

Ne, otroci so najbolj srčno in iskreno občinstvo. Njihovo sodelovanje, veselje, ples in dobra volja nam da zagon za vsak nastop.

So današnji otroci drugačni od prejšnjih generacij?

Opazi se, da včasih še ni bilo družabnih omrežij. Danes lahko videospote delimo na raznih platformah in dobimo veliko več ogledov, kot bi jih v času prvotnega ustvarjanja. Današnji generaciji smo veliko  bolj dostopni kot prejšnjim, saj lahko vsak naš korak spremljajo na spletu, medtem ko so nam v času brez interneta lahko sledili le na koncertih, o katerih smo obveščali le s plakati ali članki v revijah.

Katera izmed vas bi se lahko najbolj poistovetila z mano?

Tinkara vizualno. Je pa v vsaki med nami malo Pike. Nagajivost, prebrisanost, sproščenost – vse to so Pikine lastnosti, ki bi jih še posebej v času odraščanja morali negovati v sebi.

Kako ve ohranjate otroka v sebi?

S sprostitvijo na odru. Seveda moraš biti malce otročji, da razumeš otroke in lahko z njimi komuniciraš.

Zelo posebne ženske lahko postanejo Pikine ambasadorke. Bi se katera od vas preizkusila v tej vlogi?

Vse tri. Lahko rečemo, da smo že podpornice festivala, če na njem nastopamo.

NAZAJ NA NOVIČKE