Aktualne novičke

Pika tokrat nekoliko drugače – prihaja Pikin MINI vikend!

Ker smo po mestu in naokoli slišali, da se šušlja, da se Pika svojega festivala letos zaradi nastalih razmer ne bo udeležila, vam v njenem imenu sporočamo: Pika se septembra zagotovo vrne v Velenje! 31. Pikin festival bo tudi letos res nekoliko drugačen in v nekoliko manjšem obsegu, a Pika vam vseeno obljublja razgibano, zanimivo in igrivo zabavo. Čeprav Pika navadno ne mara pravil, bo tokrat le naredila izjemo - vaša varnost in zdravje sta ji na prvem mestu, zato bo upoštevala vsa navodila in priporočila svoje zveste ekipe pomočnikov, ki bo spremljala priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in festival prilagajala glede na dane razmere.

Pri tem seveda imejte v mislih, da je letošnje leto res nenavadno – težko je z gotovostjo organizirati, planirati in ob nenehnem spreminjanju epidemiološke situacije zrežirati festival takšne velikosti. Zato vas prosimo za razumevanje – čeprav si festival želimo izvesti, je seveda vse odvisno od takratne zdravstvene situacije in ukrepov vlade.

Upamo, da bomo lahko izvedli vsaj del aktivnosti, ki smo si jih zamislili. Če bo šlo vse po načrtu, bo mesto tokrat zaživelo v soboto in nedeljo, 26. in 27. 9. 2020, ko bo potekal PIKIN MINI VIKEND. Ustvarjalo, raziskovalo, potovalo in stopalo se bo Po Pikinih poteh, kar je tudi glavni moto letošnjega festivala. Delo na festivalu bo letos prilagojeno aktualnim vladnim ukrepom za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2, zato imejte v mislih, da bo letošnji festival nekoliko drugačen – klasične ustvarjalne delavnice se bodo spremenile v umetniške, interaktivne, motorične, raziskovalne in gibalne otočke, ki bodo razpršeni po vsem mestu, osrednji otok Taka-Tuka pa bo kraljeval na Titovem trgu. Letos prav tako ne bo organiziranih obiskov za šole in vrtce, ampak bomo k obisku še posebej vabili družine. V primeru slabega vremena se Pikin vikend prestavi na soboto in nedeljo, 3. in 4. 10. 2020, zato si v primeru, da se odločite sodelovati na festivalu, rezervirajte tudi ta vikend!

Festivalsko dogajanje bo tako zaradi sprememb, ki jih je prineslo letošnje leto, res nekoliko drugačno, kot smo ga vajeni, a kljub temu ponovno potrebujemo vašo pomoč! Če si želiš postati del Pikine ekipe, izpolni prijavnico in jo v skladu z navodili posreduj organizatorju. Plačilo za delo bo 4,56 EUR neto oziroma 5,40 EUR bruto na uro.

Če te delo zanima, prosimo, da izpolnjeno prijavnico oddaš najkasneje do 20. avgusta 2020.

Prijavnico lahko oddaš:

-      preko e-pošte na naslov: pika@velenje.si,
-      osebno v Dom kulture Velenje,
-      ali jo pošlješ po pošti na naš naslov:

FESTIVAL VELENJE
(Za Pikin festival)
Titov trg 4
3320 Velenje.

Prosimo, da si pri izpolnjevanju prijave čim bolj natančen in da poskušaš v odgovorih res predstaviti sebe in svoje interese, saj bomo tako lahko lažje naredili izbor za posamezna dela. To bo letos še posebej pomembno, saj bodo delavnice zastavljene drugače kot pretekla leta, potrebna bo velika mera prilagajanja, animacije in inovacije. O izbiri te bomo obvestili do 31. avgusta 2020. Za vse izbrane študente bo obvezen tudi uvodni sestanek, ki bo v sredo, 16. septembra 2020, ob 17. uri, zato si rezerviraj tudi ta dan.

Pri tem bi vas želeli opomniti, da pred prijavo razmislite, ali vaše zdravstveno stanje dopušča delo in sodelovanje, kjer je potreben stik z ljudmi – seveda bomo vaše delo prilagodili in poskrbeli za ustrezne varnostne ukrepe, a prijavo vseeno odsvetujemo, v kolikor spadate v katero izmed rizičnih skupin.

Na koncu naj vam zaželimo še lepo poletje, upamo, da vam bodo trenutne razmere dovolile zaslužene počitnice preživeti tam, kjer si želite. Ostanite zdravi!

Pikast pozdrav!

         

NAZAJ NA NOVIČKE